2
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Çıplak ayakla neyi protesto ettiler ?

Mersin'de DYP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Göktaş, bir grup partiliyle birlikte hükümetin ekonomi politikalarını, boş tencere ve çıplak ayakla protesto etti. DYP Mersin Merkez İlçe Başkanı Mustafa Göktaş, her zamanki ilginç eylemlerine bugün bir yenisini daha ekledi.

Parti binası önünde bir grup partiliyle birlikte basın açıklaması yapan Göktaş, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi. AK Parti Hükümeti'nin ülkede her şeyi güllük gülistanlık göstererek, insanları boş hayallerle avuttuğunu ileri süren Mustafa Göktaş, "Vatandaş bitti, tükendi, eridi gitti. Yanlış politikalar yüzünden ihracat alarm vermeye başladı. Köylü bitti, ziraatla uğraşan bitti. Yeni yasama döneminde çıkacak olan Belediye Geliri Kanunu ile 8 ayrı vergi, 8 ayrı harç ve 3 ayrı katılım payı geliyor ve vatandaş biraz daha inleyecek" dedi.

Mersin'de son 2 yılda 322 esnafın mesleğini bıraktığını ifade eden Göktaş, işsizler sayısının 3 milyon 370 bini bulduğunu, bunun 1 milyonunun da aile reisi olduğunu söyledi. 2 yıl önce eve 2 ekmek girerken, bugün bunun birinin gittiğini, üst baş alamaz hale geldiklerini, mutfakta tencerenin kaynamadığını dile getiren Göktaş, bu yüzden vatandaşın çıplak ayakla kaldığını belirterek, ayağındaki ayakkabısını çıkardı. Hükümetin ekonomi politikalarını çıplak ayakla protesto eden Mustafa Göktaş'a, partilileri de destek vererek ayakkabılarını çıkarırken, bazıları boş tencereleri gösterdi

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 16:36:37
Güncelleme :9 Ağustos 2005 Salı 16:41:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?