2
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Çöp sorunu masaya yatırıldı

Mersin'in öncelikli sorunları arasında yer alan çöp meselesinde gelinen nokta, Akdeniz Sosyal Forumu Derneği'nin düzenlediği toplantıda masaya yatırıldı.

Çağdaşkent Mahallesi Adalet Sitesi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Belediyesi meclis üyeleri ve Toroslar Belediyesi sınırlarında bulunan mahalle muhtarları katıldı. Toplantıya katılanlara, çöp sorununun çözülmesi aşamasında alınan yol ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Akdeniz Sosyal Forumu Derneği Başkanı Kemal Dama, kentin öncelikli sorunu olan çöpün son dönemde gündemden düştüğünü ifade ederek, "Gerek Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Genel Sekreteri'nin açıklamaları, gerekse duyduğumuz haberlerde çöp sorunu çözülmüş gibi bir hava estirildi. Bu bizim rehavete kapılmamıza neden oldu. 'Çözülüyor' diyerek toplantılarımıza ara verdik" dedi.

Çöp meselesine olan ilgiyi tekrar artırmak amacıyla çalışmalara tekrar hız verdiklerini belirten Dama, Dünya Çevre Günü'nde "Çöpte 5 Çayı" adı altında bir toplantı gerçekleştirdiklerini, yine AK Parti İl Başkanı Mustafa Muhammet Gültak ile görüşerek çöp sorununda gelinen aşama hakkında bilgi aldıklarını kaydetti. Son olarak Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın, kent dışında çöp alanı için belirlediği alternatif 5 alanın gezildiğini dile getiren Dama, MTSO Başkan Vekili İbrahim Kiper, AK Parti Mersin Milletvekilleri Ömer İnan, Mustafa Eyiceoğlu, CHP Mersin Milletvekili Vahit Çekmez, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Tarım İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü ve çeşitli kurumların yetkililerinin katıldığı gezide, ÇİM-SA Fabrikası'nın yakınlarında bulunan bir alan ile Emirler, Nergizli, Camili, Hebilli köylerinin civarında bulunan alanların gezildiğini, ancak gezilen alanlar için genel kanının bu yerlerin yetersiz olduğu yönünde olduğunu söyledi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, çöp sorununun Toroslar bölgesinde kanayan bir yara olduğunu belirtti. Toroslar'da 5 gün boyunca vatandaşlarla görüşerek konu hakkında taleplerini dinlediklerini anlatan Hamit Tuna, bölgedeki insanları iyi bir ortamda yaşatma mücadelesi verdiklerinin altını çizdi. "20 aylık görev süremizde her Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nda konuyu gündeme getirdik, ilerlemeleri sorduk" diyen Tuna, faturası ne olursa olsun çöp meselesinin çözülmesi noktasında olacaklarını kaydetti. Mersin'in, konunun çözülmesi aşamasında zaman kaybetmek gibi bir lüksü olmadığını kaydeden Tuna, "Biz çöpün buradan kalkması için sorun ne olursa olsun duruşumuzu sergileyeceğiz. Son zamanlarda insanlarımız psikolojik olarak bu meseleye kafasını taktı. Günde 5 kişi ölüyor. İnsanlar 'Satıp buraları gideceğiz' diyorlar. Ama buraları kim alacak ki" diye konuştu.
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. Toplantının basına kapalı gerçekleşen kısmında ise pazartesi günü Mersin Ticaret ve Sanayi Odası önünde geniş kapsamlı bir basın açıklaması yapılmasına karar verildiği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 13:34:13
Güncelleme :8 Aralık 2005 Perşembe 13:40:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?