2
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

DTP heyeti Mersin'de

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür, 20 Kasım akşamı Mersin'de 1 kişinin ölümü, 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayın, Şemdinli ve Yüksekova'da yaşanan olayların bir devamıdır.

DTP Genel Başkan Yardımcıları Nazmi Gür ve Alaatin Erdoğan, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenledikleri basın toplantısında, 20 Kasım akşamı yaşanan olayları değerlendirdi. Olayları DTP adına incelemek üzere geldiklerini belirten Nazmi Gür, Şemdinli'de yaşanılan gerginliğin bir benzerinin de Mersin'de yaşatılmak istendiğini ifade etti. Gür, "20 Kasım akşamı Çilek Mahallesi'nde gösteri yaptıkları iddiasıyla güvenlik güçlerince herhangi bir uyarı yapılmadan yaklaşık 15-20 kişiden oluşan gruba ateş açılmıştır. Bunun sonucunda 19 yaşındaki Murat Demir olay yerinde hayatını kaybetmiştir. Ender Ekinci ve Recep Çağlar da açılan ateş sonucu ağır yaralanmışlardır" dedi.

Çeşitli sivil toplum örgütleri ve Murat Demir'in ailesiyle görüştüklerini dile getiren Gür, Cumhuriyet Başsavcısı ve Baro Başkanı'na hukuki izlenimlerini ve kaygılarını aktardıklarını belirtti. Murat Demir'in öldürülmesinin "Yargısız infaz" olduğunu savunan Gür, "Umarız ki yargı ve idare Ümit Gönültaş davasında olduğu gibi bu olayı da örtbas etmez. Olayların faillerinin açığa çıkartılması ve yargılanmaları Türkiye'nin demokrasi ve insan hakları, demokratik geleceği için son derece önemlidir. Partimiz Mersin'de yaşanan olayları, Şemdinli'de yaşanan olayların bir devamı olarak görmektedir. Dolayısıyla TBMM'nin oluşturduğu araştırma komisyonun, Mersin'de yaşanan olayları da kapsaması gerektiğine inanmaktayız" diye konuştu.

Gür, incelemelerini bir rapor haline dönüştüreceklerini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 16:35:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
demircan ertunç IP: 88.226.220.xxx Tarih : 13.01.2007 13:54:08
size ilk başta nasıl hitap edeceğimi bilmiyorum ama ey türkiye cumhuriyetinin vatandaşı bunları geçin artık herkes usandı ya . amerika bile artık bıktı sizin isteklerinizden bu kadar masraflı bir piyon olacağınızı onlarda tahmin edemedi .bir gün türkiyemizde yasamak sizin için ütopya olacaktır.