2
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Eylemcilere CHP desteği

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek, özelleştirme adı altında ülkenin yabancılaştırıldığını iddia etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Mersin Milletvekili Şefik Zengin ve partisinin il ve ilçe yöneticileriyle birlikte işyerini terk etmeme eylemini sürdüren Mersin Limanı işçilerini ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan Liman-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Recep Özbey, iş yeri terk etmeme eyleminde 24. güne ulaştıklarını belirterek, Meclis'te ana muhalefet görevini yürüten CHP'nin, liman işçisine yaptığı bu ziyaretin anlamlı olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek ise, işçilerin şanlı direnişine destek verdiklerini ifade ederek, "Bu ülkenin tesislerine sahip çıktığınız için, sizleri sevgi ve saygıyla kucaklıyoruz" dedi.

Mersin Limanı'na önceki ziyaretlerinde de özelleştirmeye karşı olduklarını söylediklerini hatırlatan Özyürek, "Özelleştirmeye karşıyız demiştik, ama limanın Devlet Demir Yolları'nın sıradan bir ünitesi gibi yönetilmesinin de yanlış olduğunu, mutlaka özel bir yapıya kavuşturulması gerektiğini söyledik. Ama buranın geri kalması için her türlü işi yaptılar. Yatırım yapmadılar. Sizler bu işletmeye sahip çıkarak, çalıştırmaya devam ettiniz. Öylesine bir anlayış var ki; ver kurtul, sat kurtul politikası izleniyor" açıklamasını yaptı.

Özelleştirmelerin de göstermelik olduğunu dile getiren Özyürek, şunları kaydetti:

"Özelleştirmenin adı da göstermelik. Esas uygulanan yabancılaştırmadır. Telekom gibi bu ülkenin en stratejik kuruluşu, Arap sermayesinin eline geçti. Gizli görüşmelerimiz ve her şeyimiz Arap sermayesinin, Lübnanlılar'ın kontrolüne geçti. Şimdi de limanlarımızın kapılarında yabancılar bekleyecek. Herkesin istediği gibi at koşturduğu bir ülke haline geleceğiz. Kentler, kasabalar atalarımızın kanları pahasına pazarlanmıştır."

Medyanın konuya gösterdiği ilgisizlikten de şikayetçi olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, "Ayakta ihtiyacını giderenleri tartışma konusu yapıp manşete çıkaranlar, burada önemli bir direnişi görmezden geliyorlar. Direnişiniz, CHP ile meclis gündeminde yerini alacaktır. Sizin desteklerinizle onlara hesap soracağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından işçilerin bir bölümü tekrar iş başı yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 16:39:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?