2
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Hedefimiz hizmet

AK Parti Mersin Milletvekili Saffet Benli, Mersin'in öncelikli sorunları arasında bulunan çöp, çukur ve çamurun, Belediye Başkanı Özcan ile birlikte yapacakları çalışmalarla hızla çözüme kavuşturulacağını söyledi.

Benli, "Hizmet olduktan sonra elimizi her taşın altına koyarız" dedi. AK Parti Mersin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen AK Parti 2. Yerel Yönetimler Şurası, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıya, Yerel Yönetimler Koordinatörü ve Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu, Mersin Milletvekili Saffet Benli, Yerel Yönetimler Başkanı Abdullah Yılmaz, İl Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, ilçe ve belde başkanları ile İl Genel Meclisi üyeleri katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Yerel Yönetimler Başkanı Abdullah Yılmaz, Yerel Yönetimler Yasası ve ona bağlı çıkarılan yasaların yerel yönetimler için bir reform niteliği taşıdığını söyledi. AK Parti iktidarı ile ülke kaynaklarının ülkenin menfaati için kullanılmaya başlandığını belirten Yılmaz, Köy Alt Yapısını Destekleme Projesi'nin (KÖY-DES) mayıs ayından itibaren köylerde uygulanmaya başlandığını, 2006 yılında proje için 2 milyar YTL bütçeden para ayrılacağını ifade etti. Büyükşehir Belediyeleri Yasası'na da değinen Yılmaz, yasayla küçük belediyelerin sorunlarının büyük ölçüde çözüme kavuşturulduğunu kaydetti.

Mersin'in yereldeki sorunlarının merkezden tam olarak görülmesinin zor olduğunu belirten Ak Parti Mersin İl Başkanı Mustafa Muhammet Gültak ise Yerel Yönetimler Yasası'nda yapılan değişikliklerle sorunların merkezden değil, yerelden çözüme kavuşturulacağını söyledi. Son 3 yılda Türkiye'de çok şeyin değiştiğini ifade eden Gültak, AB sürecindeki hızlanma, çiftçiye verilen destekler gibi gelişmelerle artık insanların "Acaba kim kitap fırlatacak?" düşüncesinden sıyrılıp yarınını planlar duruma geldiğini belirtti. Yerel Yönetimler Yasası'nda yapılan değişiklikler ile ön plana çıkan belediye ve il genel meclisleri ile eşit hizmet dağılımının sağlandığını ifade eden Gültak, Mersin'in öncelikli sorunları arasında bulunan çöp depolama alanı ve arıtma tesisi sorunlarının yerel yönetimlerle yapılacak iş birliği ile çözüme kavuşturulacağını dile getirdi. AK Parti Mersin İl Başkanı Gültak, "Turizm alanı diyoruz ama daha arıtma sorununu çözemedik. Bu sorunumuzu çözüp sahillerimizi mavi bayraklarla donatacağız" dedi.

Mersin Limanı'nın özelleştirilmesi konusuna da değinen Gültak, "Liman konusunda çeşitli spekülasyonlar yapıldı. Parti liderleri ile yaptığımız görüşmeler ile limanın özelleştirilmesinin daha iyi olacağını anlattık. Burada çalışan işçiler işinden olmadı. Yeni istihdam sahaları da sağlanacak. Ayrıca Mersin için önemli olan sanayi, turizm ve tarımın geliştirilmesi için de çalışmalar yapılıyor. Bu alanlar Mersin için önemli konular" diye konuştu.

Herkesin üzerine düşen görevi yapması durumunda sorunların hızla çözülmeye devam edeceğini belirten AK Parti Mersin Milletvekili Saffet Benli, Mersin'in Türkiye'nin 7. büyük ili olduğunu, bakanlarla görüşerek Mersin'in öncelikli sorunlarının aktarıldığını, sorunların çözümü için milletvekilleri olarak Mersin'e bundan sonra daha sık geleceklerini belirtti. Mersin'in sorununun 3 "Ç" olduğunu belirten Benli, "Bunlar; çöp, çukur ve çamur. Bu sorunlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın yapacağı programla çözülecek. Biz de destek vereceğiz. Hizmet olduktan sonra elimizi her taşın altına koyarız. Her beldenin kendine has sorunları bulunuyor. Bunları birlikte çalışarak çözeceğiz" açıklamasında bulundu.
Benli, 2006 yılının 2005'ten daha iyi bir yıl olacağını umduğunu belirterek, 2006 yılında çiftçiye ve tarıma verilen desteğin de artarak devam edeceğini sözlerine ekledi. Sinevizyon gösterimiyle süren AK Parti 2. Yerel Yönetimler Şurası, konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 12:43:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?