4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Kozanoğlu'ndan Akdeniz Sosyal Forumu'na ziyaret

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Hayri Kozanoğlu, Akdeniz Sosyal Forumu Derneği'nin, çalışmalarıyla çıkar çevrelerine çomak soktuğunu söyledi. Akdeniz Sosyal Forumu'nun fincancı katırlarını ürküttüğünü belirten Kozanoğlu, form doldurarak dernek üyesi oldu.

ÖDP'nin yeni parti programı taslak metni konusunda konferans vermek üzere Mersin'e gelen Kozanoğlu, partililerle buluşmasından önce Akdeniz Sosyal Forumu Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Kemal Dama ve üyelerden çalışmaları hakkında bilgi alan Kozanoğlu, Türkiye'de yurttaş ve çevre bilincini geliştirme amaçlı kurulan Akdeniz Sosyal Forumu'nun çalışmalarıyla hep ön plana çıktığını kaydetti. Dernek üyelerinin, Karaduvar'daki petrol dolum tesislerinin yarattığı tehlikeleri kamuoyuna ve Türkiye'ye duyurmakla önemli bir misyon üstlendiklerine işaret eden Kozanoğlu, çöp sorunu ve yaşanabilir bir çevre uğruna yapılan çalışmaların da çok önemli olduğunu ifade etti.

Kozanoğlu, "Demokratik bir kamusal alanda insanların kendi kaderlerini yaratma çabalarını takdir etmemek mümkün değildir. Çünkü, yaptıkları etkinliklerle fincancı katırlarını ürküttükleri, birtakım odakların faaliyetlerine ve çıkar çevrelerine çomak soktukları gelişmelerden anlaşılmaktadır" dedi. Akdeniz Sosyal Forumu Derneği Başkanı Kemal Dama ise, "Kendine ve kentine sahip çık" sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, "Ama görülüyor ki, bundan sonra 'Ülkene ve dünyaya sahip çık' demek zorundayız. Bu kentin geleceği konusunda katkımız olduysa kendimizi mutlu sayarız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 4 Mart 2006 Cumartesi 21:51:32
Güncelleme :4 Mart 2006 Cumartesi 21:54:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?