2
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Kutan hükümeti topa tuttu

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Vekili Recai Kutan, ABD'nin Ortadoğu politikasındaki hedefinin Suriye ve İran'dan sonra Türkiye de olduğunu iddia etti.

Kutan, partisinin 2. Olağan İl Kongresi'ne katılmak için geldiği Mersin'de hükümetin iç ve dış politikaları eleştirirken, ABD ve Avrupa Birliği'ni de (AB) sert bir dille eleştirdi. Kutan, hükümetin AB sevdasına düştüğünü belirterek, vatandaşların Türkiye ekonomisinin düzeleceği umuduyla AB'yi istediğini iddia etti.

AB'nin Türkiye'ye asla "hayır" demeyeceğini belirten Kutan, amaçlarının Türkiye'nin 800 milyonluk İslam alemine dönmesini engellemek olduğunu savundu. ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi'ne de (BOP) değinen Kutan, BOP'un asıl amacının büyük İsrail olduğunu, bu nedenle BOP'un Türkiye için tehdit oluşturduğunu söyledi. İsrail Bayrağı'ndaki mavi çizgilerin Mısır'daki Nil ve Türkiye'de ki Fırat nehirlerini temsil ettiğini savunan Kutan, BOP ile Suriye ve İran'dan sonra sıranın Türkiye'ye geleceğini ileri sürdü. Amerika'nın Irak'a yaptığı saldırıda Türk liman ve hava alanlarının kullanıldığını ifade eden, Recai Kutan, Irak'ta düştüğü batağın ardından Suriye'ye gözdağı veren ABD'nin İran'a yönelmeyi düşündüğünü ancak burada çok büyük batağa saplanacağını söyledi.

Türkiye ekonomisi hakkında da açıklamalarda bulunan Recai Kutan, hükümetin IMF ile 17 Stand-by anlaşmasının ardından yeni bir anlaşma yapmayacağını belirtmesine rağmen 3 yıllık 18. anlaşmayı imzaladığını ve çiftçiyi perişan ettiğini kaydetti. Hükümetin ABD çiftçisine güvendiğini iddia eden Kutan, "Çiftçi gelecek sene tarlasını ekecek mi ekmeyecek mi bunu düşünüyor, ama hükümet endişe etmiyor 'nasıl olsa ABD çiftçisi ekiyor' diye düşünüyor" dedi.

Konuşmasının sonunda AB'nin diretmeleri doğrultusunda Türkiye'de Antalya ve Hatay'a yan yana kilise, havra ve camilerin inşa edildiğini belirten Kutan, bunun Almanya'da asla yapılmayacağını savundu

.
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2005 Pazar 17:58:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?