2
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Patrikhaneye tepki

Kamu-Sen Mersin İl Temsilciliği, Fener Rum Patriği Barthelemeos'un Yunanistan'a geri gönderilmesi için imza kampanyası başlattı.

Ulu Çarşı içinde sendika üyeleri ile birlikte basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Temsilcisi Ümit Turhan, Patrikhane'nin son dönemde kendisine tanınan haklarla yetinmeyip, ayrı bir devlet ve "Bağımsız bir Vatikan" gibi hareket etme arzusu içinde bulunduğunu ileri sürdü. Her fırsatta Türkiye Cumhuriyeti'ne olan husumetini ifade etmekten çekinmeyen Fener Rum Patrikhanesi ve bugünkü temsilcisi Barthelemeos'un da bu yolda devam ettiğini söyleyen Turhan, Patriğin AB'nin Türkiye'ye baskı yapmasını isteyecek kadar da siyasi kimlikle bütünleşen dini bir istismara kalkıştığını savundu. Turhan, sözlerine şöyle devam etti:

"Lozan Antlaşması'na aykırı bir şekilde ekümeniklik iddialarını gündeme getiren Fener Rum Patriği Barthelemeos'un, Atina'ya gönderilmesi için imza kampanyasına Türkiye Kamu-Sen olarak katılıyoruz. Dinler arası diyalog adı altında düzenlenen toplantılarda bu iddiaları Papa tarafından desteklenen Barthelemeos'u, ait olduğu yere gitmesi için toplanan imzaları Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer'e göndereceğiz."

Yapılan açıklamanın ardından toplanan imzalar temsili olarak Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nden fakslandı.

.
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 16:37:14
Güncelleme :6 Aralık 2005 Salı 16:53:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?