4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Tarsus Belediye Başkanı 12 yıllık görevini anlattı

Mersin'in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 12 yılda yaptıkları çalışmalarla Tarsus'u modern bir şehir haline getirdiklerini, Tarsus'a ve belediyeye itibar kazandırdıklarını söyledi.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın, hizmetteki 12. yılı nedeniyle Tarsus Kültür Merkezi'nde verdiği kokteyle Kaymakam Abdülhamit Erguvan, Garnizon Komutanı Yarbay Ali Başar, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, Adalet Komisyonu Başkanı Selfet Giray, Gülek Belediye Başkanı Tekin Çelik, Yeşiltepe Belediye Başkanı Erden Zaman, mahalle muhtarları, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Sinevizyon gösterimiyle birlikte konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 1994 yılından önce sokaklarında fosseptiklerin aktığı Tarsus'u modern bir kent yaptıklarını ifade etti.

İşe ilk kentin olmazsa olmazı alt yapı sorununu çözerek başladıklarına dikkat çeken Kocamaz, yaptıkları kanalizasyon şebekesinin uzun yıllar Tarsuslular'a hizmet vereceğini kaydetti. Göreve başladıklarında ilçede 3 köprü bulunurken, yaptıkları çalışmalarla 40 yeni köprü inşa ederek trafiği rahatlattıklarını dile getiren Kocamaz, "1994 yılında 4 bulvar bulunan şehrimizde bugün bulvar sayısı 28 olurken, 46 bin metre karelik bir alan üzerine kurulu Türkiye'de mimari tarz olarak ilk ve tek şehirler arası terminal işletmesi TAŞTİ'yi kurduk. Bu terminal önümüzdeki 50 yıl boyunca Tarsus'un ihtiyacını karşılayacak kapasitede.

Mersin Limanı'nda çürümeye terk edilmiş ve jilet olmayı bekleyen Türkiye Cumhuriyeti'nin oluşumunda mihenk taşı olan Nusrat Mayın Gemisi'ni TIR'larla Tarsus'a getirerek, orijinalini bozmadan restore edip, Türk milletinin üzerindeki vebali aldık. Yine aynı şekilde Tarsus Garı'nda çürümeye terk edilen Tarihi Kara Tren'i Tarsus Garı'ndan alarak Yeşilyurt Parkı'na getirip, aslına uygun restore ederek kent müzesi haline getirdik. Güney bölgesinde ilk arıtma tesisini kurarak doğaya ve çevreye büyük önem verdik'' diye konuştu.
Tarsuslular'ın hakkının, bu ülkeyi yönetenler tarafından teslim edilmediğine de değinen Kocamaz, Tarsus'un hak ettiği yere gelmesi için 7'den 70'e herkesin mücadele etmesinin şart olduğunu ifade etti. Önümüzdeki günlerde çok önemli projeleri hayata geçireceklerini dile getiren Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Çıktığımız bu hizmetkarlık yarışında, Allah yardımcımız olsun" dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkan Yardımcısı Erdal Yıldızlı, Başkan Kocamaz'a çiçek verdi.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2006 Perşembe 14:58:26
Güncelleme :30 Mart 2006 Perşembe 15:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yalçın uçar IP: 81.215.189.xxx Tarih : 7.04.2006 16:48:13
sayın başkanım görevinizde başarıların devamını dilerim sizin gibi bi başkana sahip olmak herkese nasip değil umarım sizden biraz örnek alırlar.