2
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Vali yardımcısından zehir zemberek sözler

Mersin Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, Türkiye'de sürüp giden siyaset oyununa kimsenin demokrasi diyemediğini belirterek, "Bu sanki sanal bir demokrasidir" dedi. Mersin'in alt birim Akdeniz Belediyesi ile Mahalli İdareler Kontrolörler Derneği işbirliğiyle düzenlenen seminerin açılışında konuşan Yaman, Türkiye'deki ekonomi, siyasetçi ve demokrasi anlayışını ağır bir dille eleştirdi.

Türkiye'deki ekonominin aslında sistemsizlik ifade eden bir düzen durumunda olduğunu belirten Mersin Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, "Zenginlik, kaynağı araştırılmadan iltifat görüyor. Bu kolaycı aydınımızın bir eseridir. Modern Türkiye'nin siyasetçileri toplumun gerçek meseleleri ile mümkünse hiç uğraşmamaktan yanadır. Bu işler bürokratik elite terk edilmiş durumdadır" diye konuştu.

Devletlerin itibar göstergeleri ve Türkiye'deki demokrasi anlayışına da değinen Yaman, şöyle devam etti:
"Türkiye'de sürüp giden siyaset oyununa kimse 'demokrasi' diyemiyor. Bu sanki yani sanal bir demokrasidir. Bir ülkede devlet sofra kurarsa haramzade de çok olur. Yolsuzluk üreten düzenden yararlananlar o düzenle hiçbir zaman savaşamazlar."

Türk halkının her şeyi başkalarından beklemeye alışkın olduğunu ifade eden Yaman, "Türk milleti, anahtarın kendi elinde olduğunu artık görmelidir. Bu anahtar siyasettir, siyasi iradeyi ülke menfaatlerinin gerekleri istikametinde her şeye hakim kılmaktır. Devlet hayatında yalnız iyi niyetli olmak yetmez. Bilgiden aciz iyi niyet aciz kalmaya mahkumdur" açıklamasında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2005 Cumartesi 18:36:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?