23
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Eğitim masaya yatırıldı

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde yapılan Yerel Gündem 21 Kent Meclisi toplantısında, eğitim konusu masaya yatırıldı. Belediye Nikah Salonu'nda yapılan toplantıda ilk sözü alan Mithatpaşa Mahalle Muhtarı Muhittin Borlukan, geçen yıl yıkım tehlikesi olması nedeniyle boşaltılan Ali Mistilli İlköğretim Okulu öğrencilerinin o günden bu yana Turgut İçgören İlköğretim Okulu'nda ikili öğretim gördüklerini ve bunun da bazı sıkıntıları beraberinde getirdiğini vurguladı.

Borlukan, bir an evvel okullarının yapılmasını ve öğrencilerin kendi okullarında eğitim görmesini istediklerini söyledi. Anıt Mahallesi Muhtarı Mustafa Naci Güllü de Tarsus'ta eğitim alanında çekilen sıkıntının başta Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yaşanan atama krizinden kaynaklandığını vurgulayarak, "Bir Milli Eğitim müdürünün 2 yıl içinde 6 kere tayin ataması gerçekleşiyorsa; burada elbette ki sorunlar olur. Çünkü giden müdürün yerine gelen diğer müdür de acaba benim tayinim ne zaman çıkacak kaygısıyla görev yapamaz hale gelir" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Alp Alkan ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kimsenin tekelinde olmadığını, bu konunun abartıldığını ifade ederek, şunları söyledi: "Tarsus'ta son 5-6 yılda eğitim alanında bazı sıkıntılar kendini göstermeye başlamış, ancak bu sıkıntılara anında çözüm bulunamadığı için sorunlar birikip çözülmesi zaman alır hale gelmiş, biz de bu sorunları aşabilmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile temas halindeyiz. Bu sorunları aşmak için gerekli çalışmaları yürütüyoruz."

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da belediye olarak eğitime her türlü katkıyı sağladıklarını ve her şeyin belediyeden beklenir hale geldiğini savunarak, "Yurt açmak, burs vermek sanki belediyenin göreviymiş gibi her görev belediyeye yıkılmak isteniyor. Tarsuslular'ın Teknik Eğitim Fakültesi'nde öğrenim görmek için gelecek öğrencilere yardımcı olmasını istiyoruz. Tarsus'ta alışılmış bir uygulama var. Ev sahipleri kiralık evlerini yıllık verir ve parasını peşin ister. Bu durum Tarsus'ta yaşayan insanlara herhangi bir sorun çıkarmasa da bu uygulamaya alışık olmayan ve başka il ve ilçelerden gelen öğrencilere sıkıntı yaratıyor. Ev sahiplerimizden ricamız öğrenci olduklarını belgeleyen kişilere evlerini aylık olarak kiraya versinler, öğrenciler 1 yıllık kirayı peşin ödeyemez, vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlılık bekliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2005 Perşembe 10:59:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?