22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

OSB doğalgaz hattında sona doğru

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (OSB) doğalgaz dağıtım şebekesinde son çalışmaların yapıldığı ve hattın Eylül ayı içerisinde tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi.

Mersin-Tarsus OSB'de doğalgaz kullanımı öncesinde bölgede faaliyet gösteren firmalara yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Mersin-Tarsus OSB Müdür Yardımcısı Cenk Çimenoğlu, sanayicileri konunun önemini anlamaları için uyarırken, Mersin-Tarsus OSB'nin doğalgaz kullanımına geçmesiyle cazibesinin artacağına dikkat çekti.

Mersin-Tarsus OSB Doğalgaz Dağıtım Hattı Proje'nin müşavir firması Palme İnş. Endüstriyel Kontrol Tic. ve San. Ltd. Şti. Genel Koordinatörü Mehmet Ziya ise, 5 Ağustos 2005 tarihinde yapılan ilk incelemede hatta kaçağa rastlanmadığını ancak, 18 Ağustos 2005 tarihinde tekrar yapılan kontrollerde kaçak bulunması üzerine tekrar bir araştırmaya gittiklerini belirtti. 15 gün boyunca yapılan araştırmalar neticesinde 4 ayrı kaçakla karşılaştıklarını söyleyen Mehmet Ziya, ilk kontrolde hatta kaçak çıkmazken, daha sonra yapılan ikinci kontrolde hatta kaçak bulduklarını, kaçağın kaynağını bulmak için bölgede 15 günlük bir araştırma yaparak 4 ayrı noktada doğalgaz borularının kırıldığını tespit ettiklerini söyledi.

Ziya, "Mersin-Tarsus OSB eski ancak yeni yapılanan bir alan. İnşaat halindeki fabrikalarımızdan bazılarının bölge yönetimine bilgi vermeden yürüttükleri altyapı çalışmaları sırasında doğalgaz dağıtım hattı borularına zarar verdiğini tespit ettik. Gerekli uyarı ve denetim mekanizmalarını bu doğrultuda güçlendirdik" diye konuştu.

Ziya, Mersin-Tarsus OSB doğalgaz dağıtım hattının tamamlanmak üzere olduğunu ve çok küçük düzenlemeler yaptıklarını kaydetti. Ziya, eksiklerin tamamlanmasıyla Eylül ayında tüm çalışmaları neticelendirmeyi planladıklarını kaydederek, "Hattın tamamlanmasında biraz gecikme yaşadık. Bunun kaynağı da bazı teknik malzemelerin ülkemizde yeterli sayıda ve kalitede bulunmaması nedeniyle yurtdışından getirtilmesi. Kaçakların meydana gelmemesi için standartlara uygun imalat yapılması gerekiyordu. Bu işi yapan firmamızda işini en iyi şekilde yapma çabası sarf ediyor hala. Ancak doğalgaz çok büyük bir zenginlik olduğu gibi, büyük bir felakete de neden olabilir. Bu nedenle doğru ve emniyetli kullanılması çok çok önemlidir" şeklinde konuştu.

Konuşmacı olarak BOTAŞ Pazarlama Daire Başkan Yardımcısı Ümit Kayrak, BOTAŞ Planlama ve Projeler Müdürü Adem Küsmüş, Palme İnş. Endüstriyel Kontrol Tic. ve San. Ltd. Şti. Genel Koordinatörü Mehmet Ziya ve Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi'nden A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Tahsin Altınok'un katıldığı toplantıda ayrıca OSB içerisinde faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının doğalgaz kullanımına başvurusu ve iş güvenliğiyle ilgili bilgiler verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 10:54:44
Güncelleme :26 Ağustos 2005 Cuma 15:36:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?