24
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

TAGİAD, hedef belirledi

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde kurulan Tarsus Genç İş Adamları Derneği (TAGİAD) Başkanı Durmuş Küçükyeşil, ilçede kapanan fabrikaların yeniden faaliyete geçirilmesi için mücadele edeceklerini söyledi.

Dernek Başkanı Durmuş Küçükyeşil, kurucu üyeler Mustafa Kocamaz, Murat Tasgül, Mahmut Arundar, Hakan Kumdereli, Kemal Batmaz ve Mehmet Yusuf Kuradacı ile toplantı yaparak, Tarsus'a ikinci bir fakülte kazandırılması ve kapanan fabrikaların faaliyete geçirilmesi konusunda fikir alış verişinde bulundu.

Amaçlarının Tarsus'taki genç iş adamlarının kaynaşması ve iş birliğine ortam hazırlamak olduğunu belirten Küçükyeşil, sivil toplum kuruluşları, resmi ve özel kuruluşlarla iş birliği gerçekleştirerek, ülke sorunlarının çözümüne katkı sağlayacaklarını belirtti.

Küçükyeşil, "Derneğimizin diğer bir amacı da dünyada ve ülkemizde gelişen ve değişen teknolojiyi takip ederek, küreselleşen dünyaya ayak uydurmaktır. Dernek olarak ticari ve sanayi faaliyetleriyle birlikte bölgemizin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerinde de aktif rol almak ve gelecek nesillere yaşanabilir bir şehir bırakmak hedeflerimiz arasındadır.

Tarsuslu gençlerin en büyük hayali olan üniversite ihtiyacı bir nebze giderilmiştir, ileride kurulacak yeni fakültelerle Tarsus'a yakışır bir üniversite oluşturulması derneğimizin hedefleri arasındadır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2005 Pazar 11:13:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?