2
Haziran
2024
Pazar
EKONOMİ

Ziraat odası: Mısır taban fiyatı açıklansın

Mersin'in Tarsus İlçe Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, mısır taban fiyatının bir an önce açıklanması gerektiğini söyledi.

Ergezer yaptığı açıklamada, mısır taban fiyatının bugünden itibaren açıklanması gerektiğini kaydederek, fiyat açıklanmadığı taktirde çiftçinin elinde mısır kalmayacağını ve Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) de artık mısır tüccarlarının mısırını alacağını ifade etti.

Ergezer, "Mısır hasadına başlanalı 10 gün olmasına rağmen halen mısır taban fiyatı açıklanmamış ve alım fiyatı da oluşmamıştır. 2004 yılında hükümetin açıklamış olduğu mısır taban fiyatı 330 bin lirayken bugün piyasada 245 bin lira gibi bir fiyat oluşmuştur. Bu fiyatlar karşısında vicdan sahibi olan insanın vicdanı sızlaması gerekmiyor mu? Bir an evvel mısır taban fiyatı açıklanmalı, TMO alım yapmaya başlamalı, yüzde 50'si yok olan mısır üreticilerimizin hiç olmazsa yüzde 50'sinin kurtulması sağlanmalıdır. Herhalde hükümet IMF'ye verdiği sözü tutmak için çiftçilerimizi ekonomik yönden bitirip, zorunlu olarak tarımdan vazgeçirilmeye zorlamaktadır. Böylece çiftçi artık sadece karnını doyurmak için mücadele edecek, hükümet de sözünü tutmuş olacaktır. Bugünden itibaren mısır taban fiyatı açıklanmadığı taktirde çiftçinin elinde mısır kalmayacağını, TMO'nun da artık mısır tüccarlarının mısırını alacağını tahmin ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2005 Salı 18:28:13
Güncelleme :7 Eylül 2005 Çarşamba 18:12:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?