18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Ali Küpeli'den suç duyurusu

Türkiye 2. Futbol Ligi B Kategorisi 5. Klasman Grubu takımlarından Osmaniyespor Kulübü'nün Başkanı Ali Küpeli, kulüpte usulsüz harcamalar yapıldığını belirterek, kendisi ve yönetim kurulu üyeleri hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Başkan Küpeli, Osmaniyespor Taraftarlar Derneği Başkanı Hakanı Arı, eski Kulüp Başkanı Mustafa Kara ve kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmak için adliyeye geldi. Kulüpte usulsüz para harcamalarının yapıldığını belirten Ali Küpeli, başta kendisi olmak üzere bu konuda sorumluluğu olanların devlete hesap vermesi gerektiğini söyledi.

Bu yüzden savcılığa başvurduklarını kaydeden Küpeli, "İnşallah yetkililer de bu şikayetimizi dikkate alırlar. Çünkü her olayın ortaya çıkması ve Osmaniyespor'un temize çıkması lazım. Başkan olarak ben bu dilekçeyi veriyorum. Önce ben yargılanmak istiyorum. Herkes yargıya hesap verecek. Kimse kaçmayacak. Çünkü bu kulüpte doğmamış çocukların hakkı var. Herkes cesur olacak ve adalete gelip hesap verecek" dedi.

Daha sonra Cumhuriyet Savcılığı'na vereceği dilekçeyi okuyan Ali Küpeli şunları söyledi:

"Başkanlığını yaptığım Osmaniyespor Kulübü'nün gelir ve giderleri ile ilgili olarak, başta şahsım olmak üzere yöneticilerden Nihat Aslan, Mustafa Coşkun ve İsmet Yeşiltepe hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Gereğinin tarafınızdan yapılmasını arz ederim".
Ali Küpeli daha sonra Cumhuriyet Savcısı'na giderek dilekçesini ve ifadesini verdi.
Adliyeden ayrıldıktan sonra da açıklama yapan Osmaniyespor Kulüp Başkanı Ali Küpeli, "Vicdanen rahatsız olduğum için önce kendimi şikayet ettim. Ayrıca hesap-kitap yapanların hepsini yargıya şikayet ettim. Suç duyurusunda bulundum. Ben hesabımı sonuna kadar veririm. Yalnız bu kulübün parasını yiyenlere de hesabı devlet soracak, halk soracak, kamuoyu soracak" diye konuştu.

Küpeli ayrıca, yönetimin kongre kararı alması gerektiğini ve yepyeni temiz ve parası olan bir yönetimin işbaşına getirilmesi gerektiğini söyledi.

Bu arada, Taraftarlar Derneği ve Osmaniyespor eski Başkanı Mustafa Kara, kulübün kongreye gitmesi için imza toplamaya başladıklarını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2006 Pazartesi 14:16:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?