20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Osmaniye çırpınıyor

İkinci Futbol Ligi B Kategorisi 5. Grup'ta mücadele eden Osmaniyespor, ilk yarının son maçında deplasmanda karşılaştığı Cizrespor'a 2-1 mağlup olarak küme düşmeme mücadelesinde büyük yara aldı.

Ligin son sırasında bulunan Osmaniyespor, aldığı bu sonuçla küme düşmeme mücadelesi veren rakipleri Cizrespor'un 16, Batman Petrolspor'un ise 4 puan gerisine düştü. 2 takımın düşeceği grupta Osmaniyespor taraftarları takımlarına "küme düştü" gözüyle bakıyor.

Osmaniyespor'un amigolarından Cengiz Topçu, Cizrespor mağlubiyetinin ardından takımlarının kümede kalma şansının çok zor olduğunu söyledi. Topçu, "16 puanlık fark nasıl kapanır. Bu sezon en kötü dönemimizi geçirdik. İşimiz mucizelere kaldı. Bu yıl sahipsizliğin kurbanı olduk. 3. lige düşersek yeniden çıkmamız çok zor olur." diye konuştu.

Osmaniyespor ligin ilk yarısında 1 galibiyet, 4 beraberlik ve 13 mağlubiyet aldı. Takım tek galibiyetini kendi evinde Batman Petrolspor'u 1-0 yenerek aldı. İDÇSpor ile oynadığı iki karşılaşmada berabere kalan Osmaniyespor, Hatayspor ve Siirtspor ile kendi evinde oynadığı karşılaşmalarda bir puan aldı. Osmaniyespor oynadığı 18 karşılaşmada kalesinde 38 gol görürken, 13 kez de rakip kaleleri havalandırdı.

Grupta play - off'u daha önceki haftada garantileyen Kahramanmaraşspor'un ardından ikinci takım olarak şanslı görünen İDÇSpor bunu iyi değerlendiremedi ve deplasmanda Ş.Urfaspor'a 4-2 mağlup oldu. İDÇSpor'un 2 puan gerisinde bulunan Siirtspor ise kendi sahasında oynadığı Adıyamanspor'u 3-1 yenerek play - off'a yükselen ikinci takım oldu.

Ligin ilk yarısının tamamlanmasıyla ilk iki sırayı paylaşan K.Maraşspor ile Siirtspor play - off'a yükseldi. Kalan diğer 8 takım ise iki devre halinde tekrar karşılaşmalar yapacak ve sezon sonunda küme düşen takım belli olacak.

.
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2005 Salı 13:31:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?