4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Eğitim-Birsen'den konferans

EĞİTİM-BİRSEN'DEN EĞİTİM VE MOTİVASYON KONFERANSI

Eğitim Bir-Sen'in katkılarıyla 19.09.2007'de Ağrı Halk Eğitim Merkezinde Eğitimci Yazar Halit ERTUĞRUL bir konferans verdi. Çok sayıda dinleyicinin hazır bulunduğu "Eğitim ve Motivasyon" konulu konferans büyük bir merak ve dikkatle dinlendi. İbret verici hayat öyküleri ve çocukluk anılarıyla süslediği konuşmasında yazar, eğitimde başarılı olmak konusunda güncel hayattan örnekler vermeyi de ihmal etmedi. Toplantıya Eğitim Bir Sen İl Başkanı Süleyman Gümüş, Memur-Sen İl Başkanı Fatih Turan AKP İl Başkanı Hasan Aslan ile çok sayıda öğerci katıldı.

Eğitimci yazar özetle şunları söyledi:
"Kendinize biçtiğiniz değer kadar başarılı olursunuz. Hayatta başarılı ya da başarısız olmanıza, edindiğiniz arkadaşınızın katksı yüzede seksen civarındadır. Bu sebeple arkadaş seçerken çok dikkatli olmalısınız. Eğer başarısız olursanız, bütün dost ve arkadaşlarınızı kaybedersiniz."

Ayrıca Eğitimci yazar konuşmasında şu noktalara vurgu yaptı:
Bizi seven insanları en başta annemizi, babamızı mutlu etmek için başarılı olmak zorundayız. Zira Türk insanı en değerli, en aziz anne ve babalara sahiptirler.

Başarılı olmak zorundayız, başarılı olmazsak günümüz dünyasında ayaklar altında eziliriz.
Kendi hayatından bol örneklerle süslediği konuşmasında, fakirlikle hayata başladığını, simit sattığını, boyacılık yaptığını ancak eğitimin kendisinin en büyük tutkusu ve aşkı olduğunu, azmi sayesinde bunu başardığını söyledi.

Başarının, inanmakla başladığını söyleyen yazar, başarılı olmak için üç noktanın altını çizdi:

1. Bir öğrenci derse girdiği zaman kendi kendine söz vermelidir. Bu dersin sonuna kadar öğretmenimi dinlemeliyim.
2. Ders dinlerken not almalıyım.
3. Akşamleyin bu notları tekrar etmeliyim.

Büyük insanların hayatlarına, biyografilerine dikkat ettim, onlar çok zeki çok dahi insanlar mı ki, bu düzeye geldiler. Onları başarıya götüren sebepler arasında şunu gördüm. a. Başarıya inanmışlar bu insanlar. b. Programlı çalışmışlar.
Başarısızlığa sebep olan bazı hususlara da dikkat çeken yazar bu konuda da şu noktaları ardı ardına sıraladı:
Kendinizi başkalarıya kıyaslamayın kendi kendinizle yarışın.
Mazeret üretmeyin.

Sıkıntınızı mutlaka birisiyle paylaşın. Paylaşılmayan bir sıkıntı insanı bunalıma sürükler. Ders çalışmaya başlamadan önce yaşadığınız önemli bir olayı iki sayfa halinde yazınız.
Eğitimci yazar Halit Ertuğrul büyük bir heyecanla sürdürdüğü konuşmasını; "Çalışkan ve başarılı bir öğrencinin en temel özelliği şudur: Öğretmeni dikkatle dinler, önemli noktaları not alır, eve geldiğinde o notları tekrar eder ve ertesi gün işlenecek derslerini gözden geçirir." Sözleriyle bitirdi.

Servet Arslan/ Kenthaber
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2007 Cuma 14:37:16
Güncelleme :21 Eylül 2007 Cuma 15:04:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?