7
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Öğretmenler için aktif öğrenme semineri

Temel Eğitime Destek Programı faaliyet alanları içerisinde, “Öğretmen Eğitimi” kapsamında, 01 Mayıs-05 Mayıs 2006 ve 15.00-21.00 saatleri arasında Merkez Burçin Uysal İlköğretim Okulunda yapılan “Aktif Öğrenme Seminerine” katılan yetmiş öğretmen, semineri başarı ile bitirerek belge almaya hak kazanmışlardır. 

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü TEDP Proje Birimi Yetkilileri, Bekir Taşdan, Barış Alperen ve Fahri Kiraz tarafından organize edilen seminerde, uzman öğretici olarak, İlköğretim Müfettişi Ahmet Yaşar Selçuk ve Atatürk İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Resul Doğan görevlendirildi. 

Yapılan eğitim çalışması şu konular zerinde odaklandı: 2004 Yılı İlköğretim Okulu Programlarının daha iyi anlaşılması, aktif öğrenmenin temelinde, öğrencinin etkinliği, öğrenilecek bilgi ve becerilerin öğrenciler tarafından yapılandırılması gerektiği, öğrenme işinin öğrencinin işi olduğunu, bunun da öğrenci etkinliği ile gerçekleşeceği, öğretmenin rolünün de rehberlik, yardım ve eğitim ortamlarının düzenlenmesi olduğu...

Seminerin çok verimli geçtiğini ve bu seminerden çok faydalandıklarını, öğrendikleri yenilikleri ve kazandıkları tecrübeleri en kısa zamanda okuttukları sınıflarda hayata geçireceklerini belirten öğretmenler, öğrendiklerini diğer meslektaşlarıyla paylaşacaklarını ve böylece Türk Milli Eğitimine katkıda bulunacaklarını belirttiler. Ayrıca öğretmen evinde verilen yemekleri ve kurs binasında sunulan çay ve kahve hizmetlerini de iyi bulduklarını bu nedenle öğretmen evi yetkilileri Ahmet Yörük ve Songül Kaplan’a da teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

İkinci Aktif Öğrenme Seminerinin de 19-23 Haziran 2006 tarihleri arasında Ağrı Merkez Burçin Uysal İlköğretim Okulunda yapılacağı ve seminere yetmiş öğretmen/yöneticinin daha katılacağı öğrenildi.
Servet Arslan - Kenthaber
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2006 Cuma 11:27:47
Güncelleme :27 Mayıs 2006 Cumartesi 17:43:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?