5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Vali'yi kim terletti?

2005 - 2006 eğitim - öğretim yılı Ağrı'da düzenlenen törenlerle başladı. Ağrı Valisi Yusuf Yavaşcan, törenleri 2 yaşındaki kızı Canan'la birlikte izledi. Sabah saatlerinde Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan törenler Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde devam etti.

Okuldaki tören, öğrencilerin okuduğu 'Öğrenci Andı'yla başladı. Burda konuşan Ağrı Mili Eğitim Müdür Mürteza Oğur, eğitimin önemine değinerek, bu yıl her yıldan daha farklı olacaklarını söyledi. Bir çok iş adamının Ağrı'ya okul yaptırdığını, hedeflerinin en kısa sürede Ağrı'daki okul problemini aşmak olduğunu belirten Oğur, "Hükümetimizin desteğiyle bir çok iş adamımız bölgemizde okul yaptırmaya başlamışlardır. Eğitim anlamında yaşadığımı problemlerin farkındayız. Bunların çözümü için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Daha sonra konuşan Ağrı Valisi Yusuf Yavaşcan ise, en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirterek, eğitime büyük önem verdiklerini söyledi. Ağrı Valisi Yusuf Yavaşcan ve eşi Ayla Yavaşcan, açılış programını 2 yaşındaki kızları Canan Yavaşcan'la birlikte izlerlerken, İstiklal Marşı okunduğu sırada annesinin kucağından inen Canan, babası Vali Yavaşcan'ın bacağına tutundu. Törenlerin tümünü annesinin kucağında geçiren Canan, bazen babasıyla konuşmaya çalıştı. Bir çok kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile okul müdürleri hazır bulunduğu tören programı verilen kokteyle son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 09:02:41
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 15:38:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?