5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Asker, esnafın sorunlarını dinledi

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi 1. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tarık Özkut, Doğubayazıt Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı ziyaret ederek esnafın sorunlarını dinledi.

Ziyaret sırasında, Tuğgeneral Özkut'a sıkıntılarını anlatan Doğubayazıt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Ergül, ilçede Halk Bankası şubesinin olmamasından dolayı esnafın büyük sıkıntı yaşadığını söyledi. Ergül, Halk Bankası'nın bir şubesini ilçede açması için gerekli yerlere başvuruda bulunduklarını, ancak şimdiye kadar bir sonuç alamadıklarını dile getirdi.

Ayrıca başlattıkları imza kampanyasında topladıkları 5 bin imzayı milletvekillerine teslim ettiklerini söyleyen Ergül, "İlçede 15 bin Bağ-Kur'lu esnafımız var. Bağ-Kur Şubesi bulunmasına rağmen yetkililer haftada 1 gün geliyor. Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak, Bağ-Kur Şubesi'nin her gün açık olmasını istiyoruz. Ayrıca tüm esnafımız şu an belgesiz çalışmaktadır. İlçemizde bir çıraklık eğitim merkezinin açılmasını ve yetkili büyüklerimizin bu konularda bizlere yardımcı olmasını istiyoruz" dedi.

Tuğgeneral Tarık Özkut da, ziyarette yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) olarak Doğubayazıt İlçesi için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi. Özkut, "Bu taleplerinizi gereken yerlere bildirip, her zaman sizlere yardımcı olacağız. TSK olarak bizim için Doğu veya Batı yoktur. Tüm insanlar bizler için eşittir. Doğubayazıt halkı her zaman kendi Mehmetçiğine sahip çıkmıştır. Asker her zaman kendi milleti için kendi halkı için görevini en üst seviyede yapar ve yapmaya da hazırdır" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Tuğgeneral Özkut, gerçekleştirdiği ziyaret anısına Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Güler'e 1. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nı simgeleyen bir plaket verdi.

.
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 22:42:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Esnaftan yanit IP: 80.171.114.xxx Tarih : 7.12.2005 21:43:07
subaylar halki bombalamasinda baska bir istegimiz yoktur.. hem esnafi bombaliyorlar hemde sorunlarinimi dinliyorlar... Esnafin en buyuk sorunu bombalardir sayin askerler halk sizden bomda degil guvenlik bekliyor....