8
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Özyolcu'dan açıklamalar

AKP Ağrı Milletvekili Halil Özyolcu yaptığı basın açıklamasında "İlimizin temel geçim kaynaklarından biri olan hayvancılık sektörüne büyük destek sağlayan Ağrı Et Kombinası yeniden hizmete açılıyor. Böylece ilimizin yıllardan beri süregelen bu problemi AKP hükümetimiz tarafından çözüme kavuşturulacaktır" dedi.

Özyolcu açıklamasına şöyle devam etti:  

"1995 yılında özelleştirilen Ağrı Et Kombinası tesislerinin işletmesi bir grup işadamı tarafından şirketin özeleştirme sonrasındaki üç yıllık süreç içinde tesislerin işletme taahhüdünü yerine getirmemesinden dolayı ilimizdeki hayvancılık durma noktasına gelmiştir. Bu nedenle İl Özel idare Müdürlüğünce şirket hisselerinin büyük bir kısmı satın alınmış ve tesisler işletmeye yeniden başlanmıştır. Ancak 1974 yılı teknolojisi ile kurulmuş olan tesislerde kuruluşundan itibaren herhangi bir teknolojik yenilik yatırımının yapılmamış olması nedeniyle üretim maliyetleri şirketin karşılayamayacağı tutarlara ulaşmış ve şirket yetersiz sermaye nedeniyle tesisler kapanma noktasına gelmiştir. Daha sonra şirket değişik 3. kişilere kiraya verilmiş olup, ancak maliyetlerin yüksek oluşundan dolayı tekrar geri verilmiştir. Mart 2005 tarihinde Ağrı İl Özel Olağan Genel Kurulunda tesislerin satışı kararlaştırılmış ve tesislerin satışına ilişkin ihale tanzim edilmiş ancak müracaat eden olmamıştır."

"Daha sonraki süreçlerde Sayın Başkanımızın ve Sayın Tarım Bakanımızın destek ve çabaları sonucu Ağrı Et Kombinasının Tarım Bakanlığına bağlı olarak çalıştırılmasına karar verilmiş olup, tesislerin revizyondan geçirilerek çalışır bir duruma en kısa zamanda getirilecektir."

" 'Her şey güzel bir Ağrı için' anlayışıyla çalışmalarımız devam edecektir."

Servet Arslan - Kenthaber / Ağrı
Yayın Tarihi : 29 Mart 2006 Çarşamba 11:09:30
Güncelleme :29 Mart 2006 Çarşamba 20:37:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?