5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

'Bayrak' kavgası

MHP Ağrı İl Teşkilatı'nın Ağrı'da bulunan siyasi partilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla camlarına Türk bayrağı asmadıkları yönündeki iddialarına, AK Parti İl Teşkilatı'ndan sert tepki geldi.

AK Parti İl Başkanlığı binası önünde bir araya gelen AK Partililer, kendilerine yöneltilen iddialara basın açıklamasıyla cevap verdi. Parti binasına bayrak asmama iddiasının çok çirkin olduğunu, AK Parti misyonunun herkes tarafından bilindiğini belirten AK Parti Merkez İlçe Başkanı Adnan Karaca, yapılan açıklamanın tamamen karalama politikası olduğunu söyledi. Her zaman bu toprak ve bayrak için canlarını vermeye hazır olduklarını belirten Karaca, "Bu bayrak tüm ulusumuz bayrağıdır. MHP yanlış karalama politikalarıyla bu bayrağa sahip çıkmaya çalışmaktadır. Halkımız bu çirkin açıklamalara kanmayacaktır" dedi.

Öte yandan, Ağrı Belediyesi'nin görevini yerine getirmediği iddialarıyla ilgili açıklama yapan Ağrı Belediye Başkanı Ekrem Aktaş, "Belediye olarak 2 gün boyunca halkımızı hem törene davet ettik hem de bayrak asmaları konusunda uyardık. Yine tören alanı içinde bulunan iftar çadırlarımızın yerini değiştirerek geniş bir temizlik başlattık. Bizler Ağrı Belediyesi olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na en iyi şekilde hazırlandık. İddialar tamamen asılsız ve iftiradır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2005 Cumartesi 21:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?