5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Yerel yönetimler şurası Ağrı'da yapıldı

Yerel Yönetimler Şura toplantısının 11'cisi Ağrı'da Şeker Fabrikası'nın işçi yemekhanesinde yapıldı.

Toplantıya AKP Yerel Yönetimlerden sorumlu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Asım Aykan, AKP Ağrı Milletvekilleri Mehmet Kerim Yıldız, Halil Özyolcu, Naci Aslan, Belediye Başkanı Ekrem Aktaş, AKP İl Başkanı Sadrettin Kocabay ve Partinin Yönetim Kurulu Üyeleri ile İl Genel Meclisi ile Belediye Meclisi Üyeleri ile İlçe başkanları katıldı.

İl Başkanı Sadrettin Kocabay yaptığı açılış konuşmasında Milli Eğitim Bakanının, Ağrı'da 14 okulun açılışını yapacağını belirtti.

Ağrı'da fakir ailelere verilen yeşil kart ile sağlık sorunun çözüldüğünü, fakir ailelere 2 ton kömür yardımı yapıldını, okula giden öğrencilere ders kitaplarının verildiği anlatan Kocabey, "Bu hükümet ve Recep Tayyip Erdoğan ülkemiz için bir şanstır" dedi.

Ağrı Belediye Başkanı Ekrem Aktaş da yaptığı konuşmada şunları söyledi: "1.5 yıl içinde çiddi anlamda çalışmalarımız oldu. Bu anlamda halk bizi görüyor ve takdir ediyor. Önümüzdeki yıl Ankara Büyük Şehir Belediyesi'nin desteğini de alarak ilin bir çok problemini birlikte çözeceğiz. Ağrı şehir merkezinde 225 bin metrekare yol, 30 km alt yapı, seyyarlar için 307 adet iş yeri yaptık. İlin kangren olan çöp alanı için de yeni ÇED raporu alarak, yeni çöp depolama alanı için 90 dönüm yerde düzenli çöp alanı için çalışıyoruz."

AKP Milletvekili M Kerim Yıldız da, Ağrı'ya çıkarılan mecburi hizmet yasası ile 100 doktorun atamasının yapıldığını, yeni Devlet Hastanesinin bu yıl faaliyete geçtiğini, Yazıcı barajı için 14 trilyon lira ödenek çıkarıldığını anlattı.

Servet Aslan - Kenthaber / Ağrı
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2005 Cumartesi 16:57:07
Güncelleme :30 Kasım 2005 Çarşamba 08:05:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yorm IP: 81.215.87.xxx Tarih : 30.11.2005 10:59:27
teşekur