28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Böyle itlaf edildi

Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nde kuş gribi nedeniyle başlatılan kanatlı hayvan itlafı çalışmalarına devam ediliyor.

İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin gelmediği iddia edilen Üç Murat Köyü'nde yetkililere yardımcı olmak isteyen köylüler, köy içerisinde bulunan 400 kanatlı hayvanı yakaladıktan sonra keserek kendileri itlaf etti.

Son günlerde gündeme damgasını vuran itlaf çalışmalarının bir benzeri Üç Murat Köyü'nde yaşandı. Hayvanların yakıldığı veya canlı canlı gömüldüğü görüntülerinin yayınlanmasının ardından ne yapacaklarını şaşıran köylüler, 400 kanatlı hayvanı kendileri keserek itlaf etti. Köy dışında bulunan boş bir alana 4 metrelik bir çukur kazan köylüler, çıplak ellerle kanatlı hayvanları korkusuzca yakaladı. Daha sonra bu hayvanları keskin bıçaklarla kesen köylüler kireç döktükten sonra çukuru kapattı.

Yetkililere yardımcı olmak için köylerinde bulunan 400 kanatlı hayvanı yakalayarak itlaf ettiklerini belirten Köy Muhtarı Mehmet Yavuz, son günlerde televizyonlarda yayınlanan itlaf görüntülerinin ardından kendilerinin de bu konuda çelişkiye düştüğünü söyledi. Köy büyükleriyle biraraya gelerek bu kararı aldıklarını belirten Muhtar Yavuz, "Köyümüzde karar alarak tüm kanatlı hayvanları topladık. Kazdığımız çukura tüm hayvanlarımızı keserek attık. İtlaf konusunda yapılması gereken konular net bir şekilde açıklanmıyor. Bu virüste ilçemize Manyas'tan geldi. Çünkü orada kanatlı hayvanların ölümünün ardından bir çok kanatlı hayvan ilçemize getirilerek ucuz ucuz satıldı" dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2006 Pazar 15:05:06
Güncelleme :15 Ocak 2006 Pazar 12:47:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
infrared IP: 85.101.75.xxx Tarih : 8.01.2006 21:56:46
zihniyete bak.. lanet olsun size vahşi insanlar..