17
Haziran
2024
Pazertesi
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Nevruz coşkuyla kutlandı

Doğubeyazıt'ta Nevruz Bayramı coşkulu bir şekilde kutlandı.

Doğubeyazıt Demokratik Toplum Partisi tarafından düzenlenen Nevroz Bayramı Belediye binası önünde yaklaşık 3 bine yakın insanın toplandığı alanda saat 10:00'da başlandı.

Nevruz açılış konuşması Doğubayazıt Belediye başkan yrd. Faruk Serkan tarafında yapıldı. Serkan yaptığı konuşmada "Nevruz, tarihi çok eskilere dayanan Ortadoğu ve Mezopotamya haklarının sahiplendiği bir gelenektir. Nevroza atfedilen kawa efsanesi, bilinir. Demirci Kawa’nın zalim Dehag’ın zulmüne karşı isyanı, böylesi haksızlığa zulme baş kaldırıyı anlatan bir efsane ve gelenektir. Egemen rejimin mantalitesi, Kürt sorununda katı inkârcılığı esas aldığı için bu durum Nevruz’un uzun yıllar yasaklı olmasına neden olmuştur. Günümüzde Nevruz’un anlamı Kürt halkı için adeta bir kez daha anlam kazanması 1990 lı yıllarında olmuştur” dedi.

Nevruz bayramına hiç bir devlet yetkilisi katılmadı.

Nevroz ateşi belediye binası önünde saat 12,00 de Doğubayazıt Belediye Başkan yardımcısı Faruk Serkan, Demokratik Toplum Partisi MYK üyesi Muammer Değer, Doğubeyazıt TUHAY-DER başkanı Mahmut Singar, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Ergül tarafında yakıldı.

Nevruz ateşinin üzerinden çocuklar atladılar.

Kürtçe grupların katıldığı ve Belediye folklor ekibinin gösterisiyle Nevroz bayramı olaysız olarak Saat 16 sona erdi.

Sıddık Söyler - Ağrı / Kenthaber
Yayın Tarihi : 21 Mart 2006 Salı 18:06:08
Güncelleme :9 Haziran 2006 Cuma 18:32:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cengiz taşdemir IP: 88.245.176.xxx Tarih : 27.03.2008 21:46:59

doğbeazıt baya guzel bir nevroz kutlanmiş bizdede katılan oldu ama çok çok guzel bukadar