2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Esnaf, bankalarını istedi

Doğubeyazıt Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin Genel Kurulu Şehitlik Caddesi'nde bulunan Doğubeyazıt Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nda 10:00'da yapıldı.

Genel Kurul'a saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı.

Doğubeyazıt Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin Başkanı Yaşar Ergül tarafından yapılan konuşmada “İlçemizde yönetim kurulu üyelerimizle bu güne kadar birlik ve beraberlik içerisinde bu görevi yürüttük. İlçemizde olan Halk Bankası’nın kapanması ardında ilçemizdeki esnaflarımız alacakları kredileri Ağrı iline gidip almaktadırlar, bir esnafımız bir kredi için 200 km yolu kar kış demeden gidip gelmektedir. Anayasamızın 173 maddesinde devlet esnaf ve sanatkârları koruyucu ve destekleyici tedbirler alır demektedir. Devletimizde isteğimiz esnaf ve sanatkârlarımıza faizsiz, kesintisiz, kredi ve hibe şeklinde destek verilmesi ve küçük esnaflardan istenen kırtasiye ve bürokrasi engellerinin kaldırmasını istiyoruz. Yanı başımızda Sarıkamış ve Erciş ilçelerinde Halk Bankası vardır. İlçemizde Halk Bankası kapatılmadan önce belgelerini ve hesaplarını yetkililer bir kontrol etsinler ilçemizdeki banka hiçbir zaman zarar etmemişti hep karda olmasına rağmen neden kapatıldı. İlçemizde bir Halk Bankası şubesi yeniden açılmayana kadar Doğubeyazıt’taki esnafımız ömrü hep yollarda çile çekerek geçecektir” dedi.


Genel kurula Sanayi ve Ticaret Bakanlıkları'nın Ağrı temsilcileri Murat İbik, Yılmaz Sarı, Ağrı Halk Bankası Müdürü Halis Aslan ve ilçedeki sivil toplum örgüt başkanları katıldı.

Sıddık Söyler - Kenthaber / Doğubayazıt
Yayın Tarihi : 30 Mart 2006 Perşembe 20:30:53
Güncelleme :31 Mart 2006 Cuma 21:40:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?