17
Haziran
2024
Pazertesi
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Doğubeyazıt saygı duruşunda

Doğubeyazıt, Ata'sını andı. Ulu önder M.Kemal Atatürk’ün 67. ölüm yıl dönümü Doğubayazıt ilçesinde de törenlerle kutlandı.

Törenlere sabah saat 08,45.09,00 arasında Atatürk anıtına çelenlerin konulmasıyla başlandı. Saat 09,05-09,07 iki dakikalık saygı duruşu ve sirenlerin çalınması saat 09,07-09,10 istiklal marşı tugay bandosu eşliğinde okundu.

Saat 10,00 da Doğubayazıt kaymakamlığı Vali Kutlu Aktaş Gösteri Merkezi'nde anma programı yapıldı. Anma programı Doğubayazıt Lisesi öğrencileri tarafından yapıldı. Anma programında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kemalpaşa İlköğretim okulu sosyal bilgiler öğretmeni Hüseyin Altıntepe yaptı, ardında öğrenciler tarafından şiirler okundu ve Atatürk’ün 10.yıl nutku bantta okundu.

'Atatürk Kronolijisi' ve 'Dünya Basınında Atatürk' adlı belgesellerin okunmasından sonra, 'Atatürk Kurtuluş Savaşında' isimli oratoryo, Doğubayazıt Lisesi öğrencileri tarafından sunuldu.

Törenlere, Doğubayazıt kaymakamı A.Rauf Ulusoy,Garnizon Komutanı Tarık Özkut,Belediye Başkan Vekili Nüsret Tokdemir ve çok sayıda kamu kuruluş daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından Kaymakam A.Rauf Ulusoy, Garnizon Kom.Tuğg.Tarık Özkut ve Belediye Başkanvekili kahvehanelere giderek, Rus savaşına katılan yaşlı vatandaşların hatıralarını dinlediler.

Sıddık Söyler - Kenthaber / Doğubeyazıt
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2005 Perşembe 14:12:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?