16
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM
Belediye Sayfaları

"Tüm insanlar eşittir"

1.Mknz. P.Tug. Kom. Tuğg. Tarık Özkut Doğubayazıt esnaf ve sanatkârlar odasını ziyaret ederek ilçedeki olan 15 bin esnafın sorunlarını Doğubayazıt esnaf ve sanatkârlar odası başkanı Yaşar Ergül’de dinledi.

Ergül yaptığı konuşmada“ilçemizdeki esnafların çok sıkıntılarının olduğunu başta 120 bin nüfuslu bir ilçede yaşıyoruz ilçemiz tarihi, turistik ve Asya’yı Avrupa’ya bağlayan bir ilçedir. İlçemizde Halk bankasının olmadığından dolayı esnaflarımız Ağrı iline gidip ilçemizde verilen Kefalet Kredi paralarını alıp gelmektedirler. Bir kaç esnafımız hatta yollarda kaza geçirdiler. Doğubayazıt’a Halk Bankasının bir şubesinin açılması için yıllardır başta Ağrı milletvekillerimiz olmak üzere her platformda bu konuyu dile getirdik hiçbir yerde bir sonuç alamadık.

Esnafımızın arasında açtığımız imza kampanyasında 5 bin esnafımızın altında imzasını taşıyan dilekçeleri Milletvekillerimize kendi ellerimizle Ankara’ya kadar götürdük yinede bir sonuç alamadık. İlçemizde 15 bin Bağ Kurlu esnafımız var. Bağ Kur irtibat şubemiz var haftada yetkililer bir gün gelmektedirler. Biz esnaf ve sanatkârlar olarak bunu haftanın her günü açık olmasını istiyoruz ayrıca AB giriyoruz ama ilçemizdeki tüm esnaflarımız şuan belgesiz çalışmaktadırlar. İlçemizde bir çıraklık eğitim merkezinin açılmasını istiyoruz. İlçemizdeki yetkili büyüklerimiz bu konularda bizlere yardımcı olmasını istiyoruz”dedi.

Özkut yaptığı açıklamada "bizler TSK olarak Doğubayazıt ilçesi için elimizde neler geliyorsa yapmaya hazırız. Bizlerde bu taleplerinizi gereken yerlere bildirip her zaman sizlere yardımcı olacağız. TSK olarak bizim için doğu veya batı yoktur tüm insanlar bizler için eşittir. Doğubayazıt halkı her zaman kendi Mehmetçiğine sahip çıkmıştır. Asker her zaman kendi milleti için kendi halkı için görevini en üst seviyede yapar ve yapmayada hazırdır" dedi.

1.Mknz. P.Tug Kom.Özkut Paşa ziyaret anısına 1.Mknz. P.Tug. Komutanlığı simgeleyen bir plaket Doğubayazıt esnaf ve sanatkârlar odası başkanı Yaşar Ergül’e verdi.

Sıddık Söyler/Kenthaber/ Doğubayazıt
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 14:17:47
Güncelleme :6 Aralık 2005 Salı 15:22:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
infrared IP: 85.102.231.xxx Tarih : 8.12.2005 16:00:56
sayın paşam size makamınızdan çok kişiliğinize saygı duyduğumu belirterek başlıyorum.umarım bu yazdıklarımı okursunuz. halkın iyiliği ve güzelliği için önemli adımlar attığınızı yerel medyada vasıtasıyla görüyoruz. esnaf halk ve kendi adıma teşekkür ediyorum. şu an esnafın sıkıntı duyduğu tek sorun elektirik. sizden rica ediyorum bu konu ilede yakından ilgilenin. esnafı sevindirecek bir adım daha atmış olursunuz. tedaş 3-5 kendini bilmezin elinde. bu sıkıntımızla yakından ilgileneceğinizi arzu ediyor saygılarımı sunuyorum.