2
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Eğitime destek sürüyor

Doğubayazıt Kaymakamı A.Rauf Ulusoy, 1 nci mknz. p.tug. Kom. Tuğgeneral Tarık Özkut ve eşi Özlem Özkut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Ersü ve Subay-Astsubay eşleri, Gazi İlköğretim Okulu ile Mehmet Akif Ersoy İlköğretim okullarını ziyaret etti.

Yıl içerisinde Kaymakamlık ve 1nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı tarafından bakım ve onarımdan geçirilen okullarda sınıfları dolaşarak öğrencilerle sohbet eden tuğgeneral Tarık Özkut “Bakım ve onarım için okullara yapılan masraflarla yeni okullar yapılabileceğini, okulların öncelikle öğrencilere ait olduğunu ve aynı sıralarda daha birçok öğrencinin de öğrenim göreceğini vurgulayarak, Mehmetçiğin emeğiyle yapılanların muhafaza edilmesi gerekliliği üzerinde durdu”.Kız öğrencilerin, çoğunlukla gelecekte asker olmak istemeleri bir hayli ilgi çekiciydi ev ziyarete gelen komutanı duygulandırdı. Ayrıca ilçe kaymakamı A.Rauf Ulusoy yaptığı açıklamada“ çocuklara iyi mevkilere gelebilmeleri için mutlaka okumalarının ve ulusa yararlı vatandaşlar olmak için çok çalışmalarının gerektiğini” ifade etti.

Ziyaret edilen okullarda her girilen sınıfta Tugay Komutanlığı tarafından sınıf öğretmenlerine kitap hediye edildi. Heyetin ziyaretiyle eş zamanlı olarak Tugay Komutanlığının diş doktoru tarafından öğrencilere diş taraması yapıldı ve muayene edilen öğrencilere Subay-Astsubay eşleri tarafından temin edilen sabun, diş macunu ve diş fırçası hediye edildi. Öğrencilere dişlerini nasıl fırçalaması gerektiği konusunda diş doktoru tarafından bilgi verildi. Öğretmen ve öğrenciler yapılan okullar ve yardımlar için Kaymakam A.Rauf Ulusoy’a,Tugay Komutanı tuğg.Tarık Özkut’a ve Subay-Astsubay eşlerine minnettarlıklarını bildirdiler.

Sıddık SÖYLER/KentHaber/Doğubeyazıt
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2005 Salı 11:50:17
Güncelleme :20 Aralık 2005 Salı 14:56:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?