18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Dördü engelli 8 kişinin tırmanışı "şimdilik" yarım kaldı

Artvin Zihinsel Engelliler Derneği'nden 4'ü engelli 8 kişi, Ağrı Dağı'na Zafer Tırmanışı'nda zirve yapamadı. 
işitme engelli Serkan Şahinbaş (13), görme özürlü Kemal Köse (55), bedensel engelli Sultan
Avcı (18) ve zihinsel engelli Cevdet Ağduman'ın da aralarında bulunduğu 8 kişi, hava muhalefeti nedeniyle zirveye kadar tırmanamadı.

Engelliler, 3 bin 800 metreden sonra inişe geçerken, gruptaki diğer 4 kişi 4 bin 800 metreye kadar çıkabildi.
Artvin Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Hatice Nur Ersöz, Ağrı Dağı'nda yoğun kar yağışı ve fırtına etkili olduğunu belirterek, bu nedenle zirve yapamadıklarını söyledi.

Tırmanışta hava muhalefeti nedeniyle çok zor anlar yaşadıklarını anlatan Ersöz, ''Yürüyecek halimiz kalmadı. Ancak, 3 bin 800'e kadar, 4 farklı engelli grubunun tırmanması, Türkiye'de bir ilk olması bakımından, çok önemli. Bu nedenle başarılı tırmanış gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum'' dedi. Ağrı Dağı eteğinde bulunan Doğubayazıt İlçesi'ne bağlı Çevirme Köyü'nde bir vatandaşın evinde bu gece konaklayacaklarını belirten Ersöz, yarın 2 uzman dağcının yeniden zirve yapmayı deneyeceğini bildirdi.

aa
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 22:28:30
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 17:38:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hatice Nur Ersöz IP: 81.215.107.xxx Tarih : 7.09.2005 19:08:47
Artvin Zihinsel Engelli Spor İl temsilcisi Ve Zihinsel Özürlüler Dernek başkanı olarak Ağrıya yapmış Olduğumuz zafer tırmanışı her türlü zorluğa rağmen engellileri mizi 3800 mt.ye çıkma başarısını gösteren ilk engelli gurup olması nedeniyle hedeflediğimiz başarıyı yakalamamız ,Türkiye ve Dünya komuoyunun dikkatlerini çekerek Özürlülerin ve ailelerinin sorunlarına di kkat çekmemeiz Toplumsal Sorumluluğumuzun yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz .Bizlere Ağrıda ev sahipliğini yapan Gençlik Spor il Müdürü Sayın Ayhan Yıldırıma ,Anadolu Haber Ajans Ağrı Temsilcisi Servet Arslana, Dyp İl Başkanı Sıddık Taştana ve Gölyüzü çevirme mezrası sakinlerine şükranlarımı sunuyorum. Birdahaki sene mutlaka zirve yapmak için geleceğiz ve başaracağız.