1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

8 köye içme suyu

Ağrı'nın Patnos İlçesi Kaymakamı İlhan Uran, hükümetin bu yıl başlattığı Köyleri Destekleme Programı (Köy-Des) kapsamında 8 köyün içme suyuna kavuşturulduğunu açıkladı.

Dağalan, Bağbaşı, Kıskapan, Keçelbaba, Susuz, Eryılmaz, Tepeli ve Budak köylerinde içme suyu şebekelerinin bitirildiği belirten Kaymakam İlhan Uran, tesislerin faal duruma getirildiğini söyledi. Uran, ayrıca ilçeye bağlı bazı köylerde mevcut olan su şebekelerinde onarım yapıldığını ve bazılarında ise suya kavuşturulması için çalışmaların başlatıldığını bildirdi.

Köy-Des adı altında başlattıkları bu çalışmalar neticesinde 2007 yılına kadar tüm köylerin yol ve su problemlerinin çözüleceğini belirten Uran, "8 köyümüzün su şebekelerini bitirerek onları suya kavuşturduk. Hala bazı köylerimizde yeni çalışmalar yapılmakta ve bazılarında ise onarım çalışmaları devam etmektedir. 35 kilometrelik köy yolları stabilize kaplama işini de tamamladık" dedi.

Köylere Hizmet Götürme Birliği ödeneğiyle köylerde içme suyu amaçlı yapılan sondaj çalışmaları hakkında bilgi veren Kaymakam Uran, Gökçeali, Eryılmaz, Aşağı Kamışlı, Düzceali ve Kuşkaya köylerinde vurulan sondaj kuyularından yeterli suyun bulunduğunu söyledi.

Doğansu, Çamurlu, Karatoklu, Aşağı Göçmez ve Yeşilhisar köyleri ile Yalçınkaya Köyü Liç Mezrası'nın içme suyu projelerinin tamamlandığını kaydeden Kaymakam Uran, "İmkanlar dahilinde tüm köylerimizin yol ve su problemlerini çözmek için gayret gösteriyoruz.

Amacımız 2007 yılına kadar hiçbir köyde yol ve su sorununun kalmaması. Bunun için de elimizden gelenini yapacağız" şeklinde konuştu

.
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2005 Perşembe 21:51:04
Güncelleme :12 Haziran 2006 Pazartesi 14:32:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?