1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Harçlıklar depremzedelere

Ağrı'nın Patnos İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Pakistanlı depremzedeler için açılan yardım kampanyası büyük ilgi görüyor.

İlçedeki değişik okullarda öğrenim gören öğrenciler, Pakistan'a kendi harçlıklarını göndererek yardımda bulunmaya çalışıyor.

İlçe merkezinde bulunan İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu'nda eğitim-öğretimlerini sürdüren 1. kademe öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını zarflara koyarak, Pakistan'daki depremzedelere gönderilmek üzere okul idaresine teslim etti.

Okul idaresi ve öğretmenleri tarafından organize edilen yardım kampanyasında, depremzedeler için 550 milyon lira toplandı. İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Cesim Gülçin, yaptığı açıklamada, Kurtuluş Savaşı esnasında Türk milletini yalnız bırakmayan Pakistan halkını zor günlerinde unutmadıklarını ifade etti. Kampanyaya öğrencilerin biriktirdikleri harçlıklarıyla büyük destek verdiklerini belirterek, "Okul idaresi olarak, bu kadar ilgi beklemiyorduk. Hatta 3. sınıfta okuyan bir öğrencimiz, parası olmadığı için üzerindeki önlüğünü vermek istedi. Bu da bizleri çok duygulandırdı" dedi.

Patnos İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tanrıverdi ise, yaptığı açıklamada, İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu'nun örnek bir davranışta bulunduğunu ifade ederek, "Gönüllülük esasına göre açılan yardım kampanyasına tüm okullarımız katılmıştır. İbrahim Karaoğlanoğlu okulumuzda toplanan 550 milyon lira, dost ve kardeş ülke Pakistan'a ulaştırılmak üzere bankaya yatırıldı. Ülkemiz de daha önce deprem felaketi yaşamış ve bu acının ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 21:15:58
Güncelleme :21 Aralık 2005 Çarşamba 14:04:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?