1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kuş gribi paniği!

Ağrı'nın Patnos İlçesi'nde, canlı satılmak için il dışından getirilen binlerce tavuğun ani ölümü araştırılırken, Ağrı Valisi Yusuf Yavaşcan, ölüm sebebinin laboratuar sonuçlarıyla birlikte belli olacağını, ancak ilk gözlemin tavuk vebası olduğunu söyledi.

Bursa'nın İnegöl İlçesi ile Çorum'dan canlı satılmak amacıyla kamyonlarla getirilen yaklaşık 6 bin 500 tavuğun toplu olarak öldüğü Patnos İlçesi'nde inceleme ve kontrol çalışmaları sürüyor.

Ağrı Valisi Yusuf Yavaşcan, olaydan sonra Ağrı Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalara başlayarak, incelenmesi için numuneler aldığını belirtti. Şu andaki görünümün tavuk vebası olduğunu, bu konunun pazartesi günü Erzurum Laboratuarı'ndan gelen kesin sonuçla belli olacağını kaydeden Yavaşcan, "Bu konuda ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor. Özellikle ülkemizde meydana gelen kuş gribinin ardından daha hassas çalışıyoruz. Bu toplu ölümler tavuklar yaşlı olduğu için meydana gelmiş olabilir" dedi.

Öte yandan, Ağrı Sağlık İl Müdürü Ahmet Akkuş, konuyla ilgili sağlık anlamında önemli bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, "Konu şu anda Tarım İl Müdürlüğü'nü ilgilendiriyor. İnsan sağlığına etki edecek bir konu ortada yok. Bizler yine de temkinli davranıyoruz" diye konuştu.

Patnos İlçe Tarım Müdürü Zeki Birel ise, ölen tavuklardan aldıkları numunelerin Erzurum'a incelemek üzere gönderildiğini açıkladı.

Patnos Belediye Başkanı Abdülhamit Taşkın da, kendilerinin olayı haber alır almaz belediyeye ait araçlarla barınaklara gittiklerini ve ölü tavukların toplanarak şehir çöplüğüne gömüldüğünü söyledi. Tavuk satıcısı Selim Karataş ise, 15 yıldır bu işi yaptığını ve böyle bir felaket görmediğini söyleyerek, tavukları satmak için ramazan ayı başında Bursa'nın İnegöl İlçesi'nden getirdiklerini açıkladı. Karataş, çöplüğe gömülenler dışında yaklaşık bin 500 tavuk leşinin ise açıkta beklediğini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2005 Cumartesi 18:52:15
Güncelleme :1 Aralık 2005 Perşembe 18:09:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?