23
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Fen-Edebiyat Fakültesi için YÖK'ten onay


Ardahan Valisi Murat Yıldırım, Ardahan'a Fen-Edebiyat Fakültesi kurulması için Yüksek Öğretim Kurumu'ndan (YÖK) onay çıktığını söyledi.
Ardahan'daki yatırım çalışmaları hakkında basın mensuplarına makamında bir değerlendirmede bulunan Ardahan Valisi Murat Yıldırım, "Ardahan'a kurulması düşünülen fakülte için gerekli olan ve bir türlü bitirilemeyen öğrenci yurdunun bir an önce bitirilerek hizmete alınması için gereken yapılacak. Çeşitli nedenlerden dolayı Ardahan'da 21 tane sorunlu binamız mevcut. Bu sorunlu binaların yapımını yapan müteahhit firmalarla mahkemelik olup zaman kaybetmektense, karşılıklı görüşmelerle bazı inşaatların tasfiye edilmesinden yanayız" dedi. 

Ardahan'ın köylerindeki su ve yol sorununu çözmek işin KÖY-DES Projesi hakkında da açıklamalarda bulunan Vali Yıldırım, "Hedefimiz 2006 yılı içerisinde 139 köyde 364 kilometre köy yolu yapmak, 34 köyümüzde içme suyu getirmektir. KÖY-DES projesi kapsamında ilimize 18 milyon 720 bin YTL kaynak aktarıldı. 

Ardahan tarihinde ilk defa karayollarının uzman ekiplerinin de içerisinde bulunduğu uzman ekipler tarafından plan ve proje edilerek karayolları standartlarında köy yollarını yapacağız. Kaliteli ve kaynakları israf etmeden yapma gayreti içerisindeyiz. KÖY-DES projesi dışında valiliğimiz kaynaklarıyla yani Özel İdare Müdürlüğü bütçesinden de 134 kilometre köy yolu yapımı, 18 köyün şebekeli içme suyu projesi de devam ediyor" diye kaydetti.
.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2006 Cuma 20:04:01
Güncelleme :29 Mayıs 2006 Pazartesi 20:06:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?