18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Şehit öğretmenler unutulmadı

Ardahan'da 24 Kasım Öğretmenler Günü, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve öğretmenler tarafından Milli Egemenlik Parkı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ekici, görevi başında hayatını kaybeden öğretmenlerin saygıyla her daim anılacağını ifade ederek, "Makamların en yükseği olan şehitlik makamına çıkan bu meslektaşlarımızın önünde saygı ile eğiliyor ve onlara Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.
Ardahan Valisi Murat Yıldırım da, devletin bütçeden daha fazla payı eğitim ve öğretime ayırdığını hatırlatarak, "Bu devletimizin eğitime verdiği değerin bir göstergesidir ve en iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor. Milli eğitime ayrılan payın savunmaya ayrılan payı geride bıraktı bir gerçektir. Bugün dahi kırsal yerlerde de kalacak yeri olmadığı için sıkıntı çeken öğretmenlerimizin bulunduğu da bir gerçektir. Ama bu sıkıntıları çözmek ve öğretmenlerimizin rahat bir ortamda eğitim öğretime katkı sunmaları için başta lojman sıkıntısı olan yerlerin en kısa zamanda çözüme kavuşturulacaktır" diye konuştu.
Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen programa, Vali Murat Yıldırım ve eşi Sahavet Yıldırım, Belediye Başkanı Mikail Kayatürk, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gürtekin, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, Alay Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Ay ve çok sayıda öğretmen katıldı. Program, öğretmenliğe yeni başlayan stajyer öğretmenlerin yemin töreniyle son buldu.
..
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 15:50:44
Güncelleme :25 Kasım 2005 Cuma 15:55:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?