23
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

İlk gün heyecanı bayılttı

2005 - 2006 eğitim - öğretim yılı Ardahan'da düzenlenen programla başladı. Yeni eğitim ve öğretim yılı sebebiyle sabah Milli Egemenlik Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, ardından 23 Şubat İlköğretim Okulu önünde düzenlenen programa geçildi.

Burada konuşan Ardahan Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, gerçek anlamda eğitimin ve bütün geri kalmışlığın olumsuzlukların ve cehaletin temelinde eğitimsizlik ve yanlış eğitimin yattığını ifade etti. Dal, "Ülkemizde bugün cehalet varsa, terör varsa, trafikte sıkıntılar yaşanıyorsa, çocuk ölümleri yaygınsa, hırsızlık, yolsuzluk varsa temelinde yanlış eğitim yatmaktadır. Vatanını, milletini seven ve hoşgörülü davranmanın temelinde eğitim vardır. Günümüzde eğitimde çocuklarımızı ezberciliğe dayalı, bıktırıcı eğitim yerine onları düşünen ve kendilerini rahat ifade eden öğrenmeyi öğrenen, analiz ve sentez yapabilen öğrenci merkezli programlar bu yıldan itibaren uygulamaya başlatılmıştır. Yeni yöntemlerle hazırlanan 173 bin 773 adet ders kitabı 36 bin 343 öğrenci etkinlik kitabı, 8 bin 440 kılavuz kitabı, öğrenci ve öğretmenlerimize dağıtılmıştır. Toplam 20 bin 42 öğrencimiz 231 okulumuzda bin 200 öğretmen eşliğinde öğrenimi görecektir" dedi.

Ardahan Valisi Murat Yıldırım ise, bugün 70 milyon nüfuslu ülkemizde 13 milyon öğrencinin yeni eğitim - öğretime başladığını hatırlattı. Vali Yıldırım, "Ülkemiz genç, dinamik nüfusa sahip. Bugün Avrupa'da 20'ye yakın ülkenin nüfusu 10 milyonun altındadır. Yani ülkemizde öğrenci sayısı, Avrupa ülkelerinin nüfusuna sahiptir. Dolayısıyla ülkemizde eğitim - öğretimin önemi büyüktür. Şüphesiz eğitimde hedef milli eğitimin çizgisinde iyi bir eğitim vermektir. Değerli öğretmenlerimizin sayesinde yetiştirilip yarınlara hazırlanmalıdır. Cumhuriyetin kurulduğu ilk günlerden beri Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı yıllarında Milli Eğitim Şurası düzenleyerek, eğitime değer verdiğini ispatlamıştır. Devletimiz, savunma harcamalarından daha fazla bir bütçeyi imkanlar nispetinde eğitime ayırmıştır. Ardahan'da en ücra yerde önce okullarımız yapılıyor, bayrağımız dalgalanıyor. Milli Savunma bütçesinden daha fazla kaynağı bu millet bu devlet eğitime aktarıyor. Ardahan nüfus olarak küçük bir ildir ama nüfusumuzun azlığı sınıf mevcut açığı bir avantaj oluşturmalıdır. Milyonluk metropol illerimizde sınıf mevcutları 60 - 70'tir, bu bizim için avantaj olmalıdır. Kıymetli öğretmen arkadaşlardan bir şeyler istiyoruz. Bilginizi ve tecrübenizi öğrencilere daha rahat aktarmanızdır" diye konuştu.

Törende daha sonra 23 Şubat İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından oluşturulan ekip tarafından folklor gösterisi sunuldu, günün anlamıyla ilgili şiirler okundu.

Bu arada, törende fenalaşan bir öğrenci, öğretmenleri tarafından kolonya serpilerek sakinleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 10:55:30
Güncelleme :29 Ekim 2005 Cumartesi 03:30:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?