18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

2 boz ayı neden öldü?

Ardahan'ın Posof İlçesi'nde bir hafta içerisinde iki farklı bölgede 2 boz ayının ölümü, vatandaşları tedirgin etti.

İlçeye bağlı Al köyü deresinde bir hafta önce ölen yaklaşık 500 kiloluk boz ayının ardından Doğrular köyü deresinde ikinci bir ayının ölümü vatandaşlar arasında "Bir salgın hastalıktan mı öldüler?" yorumlarına sebep oldu. Ayhan Aktaş isimli bir vatandaş, "Boz ayıların nadir olarak barınıp yaşadıkları Posof bölgesinde, bir hafta içerisinde 2 boz ayının ölümü bizleri tedirgin etti. Boz ayıların vurularak öldürülmesi söz konusu bile olamaz. Çünkü, Posoflu hiçbir vatandaş bana ayı saldırdı diyemez. Posoflular bölgede yaşayan ayılar için art niyet besleyemez. İki ayının ani ölümü bizleri bir salgın hastalıktan öldüklerini düşünerek bölgede büyük bir salgın hastalığa davetiye çıkarır mı diye tedirgin olduk. Yetkililer biran önce bu konuyla ilgilenmelidirler" dedi.

Posof İlçe Tarım Müdürlüğü'nce olayın duyulmasının ardından veteriner hekim görevlendirerek, ayıların ölüm sebebi araştırılmaya başlandı.

Ayı ölümlerini yerinde inceleyen Veteriner Hekim Devrim Toraman, "İki farklı bölgede ölen ayıların ölüm nedenlerini araştırıyoruz. Ölüm nedenlerinin ne olduğunu şimdiden söylememiz yanlış olur. Araştırmalarımız sonucunda ortaya çıkacaktır. İki farklı bölgede ve su kenarlarında ölen iki ayının birisi büyük ve yaşlı olduğunu düşünüyoruz. Diğer ayı gençmiş. Vücudunda kan izleri var, bir ihtimal vurulmuş da olabilir. Ölüm sebepleri için şimdiden bir şey söylemek erkendir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 11:59:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?