2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Kardan ekmek parası

Ardahan'ın Posof İlçesi Ilgar Dağı'nda mahsur kalan araçlar, köylüler tarafından para karşılığında traktörlerle kurtarılıyor.

2 bin 540 metre rakımlı Ilgar Dağı'nda mahsur kalan sürücülere hizmet veren Damal'ın Seyitveren köylüleri, traktörlerini para karşılığı yardıma ihtiyacı olan vatandaşın hizmetine sunuyor. Traktörcü Bayram Taklan, "Ilgar Dağı geçidinde kalanların sayısı çok oluyor. Bizim işimiz de çok zor. Bu karda kışta kalanların yardımına traktörlerimizi mazot parasına koşuyoruz. Mahsur kalan genelde TIR'lar oluyor, 50 dolar karşılığında çıkamadıkları rampalarda yardımcı oluyoruz. Parası olmayanlara da hatır için yardımcı oluyoruz" dedi.

Ilgar Dağı'nda 4 saattir mahsur kaldığını ifade eden 33 D 4998 plakalı TIR'ın şoförü Mehmet Avican ise, "Karayolları gereken çalışmayı yapmadığı ve tuzlamadığı için rampada kaldım. Aracım zincirli olmasına rağmen çıkmadı. Yolda kalanları çeken traktörcülerin olması tabii ki iyi. 50 dolara benim aracımı çıkaracaklar. Issız bir yerde kalmaktansa ücret karşılığı bile olsa yardım almak güzel bir şey" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2006 Cumartesi 12:00:39
Güncelleme :26 Haziran 2006 Pazartesi 12:47:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?