22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Vali Bilgin Posof'u ziyaret etti

Ardahan Valisi Murat Yıldırım, Posof ilçesini ziyaret ederek yarım kalmış yatırımları yerinde inceledi.
Daire müdürleriyle birlikte Posof'a gelen Ardahan Valisi Murat Yıldırım, Posof Kaymakamı
Yıldıray Malgaç'tan ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı.

Vali Murat Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, amaçlarının, kamu hizmetlerinin kalitesini ve verimini artırmak olduğunu söyledi. Yıldırım, "İnşaatlar hep yarım kalmış. Bütün temennimiz binaların bir an önce hizmete girmesidir. İnşaat mevsiminin 5 ay olduğu Ardahan'da bitirilerek hizmete sokulamamış onlarca hizmet binası var. Bundan sonra öğretmen lojmanlarına ağırlık verilecek. Öğretmenimizin medeni bir şekilde oturacağı kendisini iyi hissedeceği lojmanlara ihtiyacımız var. Bizim derslik ihtiyacımız yok. Bu yarım kalmış binaların hizmete girmesiyle fazlalık çıkacak. İl merkezinde böyle ilçelerde devasa binalar yarım duruyor. Lojmanların bir kısmı bakımsız onarımsız. Askerimiz eğitim konusunda gerekli destekleri sağlıyor. En ücra köyde bulunan binaların bakım onarım işinin yapılması için bize destek veriyorlar. Beceriksiz taşeron müteahhitlere onarım yaptırıp aylarca beklemektense askerimizin desteği ile oranım yapmak daha mantıklı ve akıl karıdır. Ardahan'da beceriksiz taşeron çok. Aldığı işi yapamıyor, daha sonra ortalarda ben taşeron firmayım diye dolaşıyor. İşini güzel yapanlara sözümüz yok. Eline keser almakla taşeron olunmuyor. Göle'nin Çoban köyünde okul yapılmış, duvarlar eğri büğrü. Ondan söylüyorum, beceriksiz taşeronlara vermektense becerikli askere yaptırmak lazım" dedi.

Posof Belediyesi'ni de ziyaret eden Vali Yıldırım, belediye önünde oynayan çocuklarla bir süre sohbet etti. Vali Yıldırım, çocukların ellerinden fındık alırken, çocuklara da kalem defter hediye etti. Belediye Başkan Vekili Erdal Taşkıran, belediyenin sorunları hakkında bilgi verdi.
Ardahan Valisi Murat Yıldırım, Posof Öğrenci Yurdu ve Türkgözü Gümrük Müdürlüğü hizmet binalarını da gezerek bilgi aldı. Bayındırlık İl Müdürü Nizamettin Boyun'un, "Gümrük binalarını yapan müteahhit firma bulunamıyor ve işini tamamlatamıyoruz" sözleri karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Vali Murat Yıldırım, "İdari yaptırımın resmi adresleri yok mu? Nasıl müteahhit bulanamamış? Nasıl geri geliyor? Şirketin merkezi nerede, neden bulunamıyor?" diye çıkıştı.
Bayındırlık Müdürü Boy, "Gümrük binaları 4 yıldır devam ediyor ama bir türlü bitirilip teslim edilememiş. İnşaat firmasına ceza davası açılmış. 15 Mayıs'ta Resmi Gazete'de tebligatımızı yaptık. 30 gün süre verdik. 30 gün süre dolunca da Bayındırlık Bakanlığı'na fesih talebinde bulunduk" diye konuştu.
Bunun üzerine Vali Yıldırım, "Müdür bey, burası bakkal dükkanı değil. Yaz geldi geçti, aylardan beri işini yapmayan müteahhit beyin keyfini mi bekleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Vali Yıldırım, yarım kalmış ve teslim alınmadan dökülmeye başlayan gümrük hizmet binalarını gezerken dağılan karoları eline alarak şöyle konuştu: "Müteahhit bunu yapmış. Beton atılmış ve yapıştırılmış. Bu karo bozuk elimle kaldırıyorum. İbreti alem herkes görüyor, ne derece sağlam. Ne müteahhit firma ortada ne taşeron firma. Ara ki bulasın, aramaya da devam ediyoruz" diyerek tepkisini dile getirdi. Vali Yıldırım, Gürcü Gümrüğü girişinde Gürcü askerlerin daveti üzerine Gürcistan Gümrüğü'ne geçerek incelemelerde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2005 Pazar 11:32:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?