6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

"Bingöl için el ele verelim"

Bingöl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik, en zor görevlerden birinin suç meydana gelmeden önlem almak olduğunu belirterek, daha güzel bir Bingöl için polis ve vatandaşın ele ele vermesi gerektiğini söyledi.

Emniyet Müdürlüğü tarafından 'Güneşin Doğuşu' projesi kapsamında yürütülen 'Bingöl'e Bin El' kampanyası çerçevesinde asayiş toplantısı yapılarak masaya yatırılan sorunların çözümü tartışıldı. Kültür Merkezi salonunda gerçekleşen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Proje ile ilgili sunumun yapıldığı programda açılış konuşmasını yapan Emniyet Müdürü Ekrem Çelik, en zor görevlerden birinin suç meydana gelmeden alınan tedbirler olduğunu söyledi. Çelik, "Temel hak ve hürriyetlerin hukuki sınırlar içerisinde kullanması için tedbirler alınması polisin görevlerindendir. Polis bu görevleri yerine getirirken bazen devletin ve toplumun zarar görmemesi için zor kullanma mecburiyetinde kalır ve bu duruma üzülür" dedi.

Bingöl'de yaşanan problemleri tespit edip bunların çözümü için vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirten Emniyet Müdürü Ekrem Çelik, polisin her zaman yardıma muhtaç insanların yanında olduğunu söyledi. Çelik, "Bir yetimin başını okşayarak problemlerini, dertlerini paylaşırız. Bazen de bir ihtiyara baston olup mutlu olmasını sağlarız. Bugün 'Güneşin Doğuşu' projesi çerçevesinde bizi farklı düşüncelere salan ve bu duyguları yaşatan önleyici tedbirlerle ile ilgili ve Bingöl'ün emniyet ile asayişine etki eden durumları karşılıklı tartışarak, problemleri birlikte çözmek amacıyla toplandık. Sorunların çözümü için birlikte hareket edeceğiz. Biz görevimizi yaparken insanımıza hayatı çekilmez yapmak istemiyoruz. Biz üzerimize düşeni yapacağız ve diğer birimlerle birlikte hareket edeceğiz. Fakiriyle, zenginiyle insanımız bizim için değerlidir. Biz kesinlikle sokak çocuğu ve fakir ayrımı yapmayız. Herkes bizim kardeşimizdir. Bize gelindiğinde her türlü problemin çözümü için kendilerine yardımcı olacağız. Bingöl halkı bize her zaman destek oldu. Zor kullanmak bizi üzüyor. Onun için birlikte karar alalım. Karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı bir ortam oluşturalım. Bingöl bizim diyerek, bize destek olmanızı istiyoruz" şeklinde konuştu.

Toplantıda çıkacak düşünceler doğrultusunda alınacak tedbirlerin değerlendirilerek yaşanabilir bir kent oluşturulmasının hedeflendiği belirtildi. Toplantıya katılan vatandaşlar karşılaştıkları sorunları anlatarak çözüm için önerilerde bulundu.

Soru cevap şeklinde devam eden toplantıya Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Bingöl Üniversitesi Genel Sekreteri Abdullah Gazioğlu, İl Defterdar Vekili Ali Osman Karaköse, Türk Telekom Müdürü Mustafa Yiğitbaş, PTT Baş Müdürü Hayrettin Ceylan, Emniyet Müdür Yardımcısı Şahin Kaplan, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Zafer Ercan, Asayiş Şube Müdürü Ferhat Kılıç, emniyet amirleri, dernek temsilcileri, esnaf ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 14:56:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?