30
Nisan
2024
Salı
BİNGÖL

Bingöl'deki mezbaha kapanıyor

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sedat Ildız, "Avrupa Birliği (AB) standartlarına uymadığı için ilimizdeki mezbaha kapanıyor" dedi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce Bingöl Et Mezbahası Kahvehanesi'nde kasaplara yönelik "Kesim Hijyeni, Dişi Hayvan Kesimi, Kuzu-Oğlak Kesimi, Gebe Hayvan Kesimi ve Hayvan Hareketleri" konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Ildız, Bingöl Et Mezbahası'nın kapanması nedeniyle kesimlerin Bingöl Et ve Süt Kurumu tesislerinde yapılacağını ifade ederek, kasapların kaçak kesimler konusunda hassasiyet göstermesini istedi.

AB uyum yasaları çerçevesinde mezbahaların modernize edilmesi için tanınan sürenin 31 Aralık 2013 tarihinde sona ereceğini hatırlatan Ildız, şöyle konuştu:

"AB standartlarına uymadığı için ilimizdeki mezbaha kapanıyor. 31 Aralık 2013 tarihinde mezbahanın kapaması nedeniyle hayvan kesimleri Et ve Süt Kombinasında yapılacak. Bu tarihten sonra kaçak kesimlere müsamaha gösterilmeyecek. İlimize hijyenik ortamda vatandaşlara sağlıklı et ulaştırılmasını sağlamak için her türlü tedbirleri alacağız ve denetimleri sıklaştıracağız. Bu nedenle özellikle kasap ve işletme sahipleri üstüne düşen görevi yerine getirmesini istiyoruz."

AA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2013 Salı 18:41:54
Güncelleme :17 Aralık 2013 Salı 18:44:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?