6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

"Mevsim değişikliğine dikkat"

Bingöl Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi Başhekimi ve Çocuk Uzmanı Dr. Hakan Çoban, özellikle ilkbaharda doğa uyanırken çeşitli virüs hastalıklarının arttığını belirterek, bu dönemlerde ailelerin çocuklarına daha çok dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Mevsim değişiklikleri dedikleri geçiş dönemlerinde virütik olarak adlandırılan alt ve üst solunum yolu enfeksiyonlarının arttığını belirten Dr. Hakan Çoban, bu dönemde hasta sayının arttığını dile getirdi. Geçiş dönemlerinde bütün insanların enfeksiyon kapma riskinin arttığını belirten Dr. Çoban, bu durumun bünyesi zayıf olan çocukları daha çok etkilediğini söyledi. Özellikle çocukların bu dönemlerde aşırı giydirilerek terletilmemesi uyarısında bulunan Dr. Çoban "İnce giysilerden de kaçınılmalıdır. Ne aşırıya gidilmeli, ne de ince giysi tercih edilmelidir. Fazla kalın giysiler terleme ile birlikte hastalığa davet çıkardığı gibi, ince giysiler ise üşümelerle hastalığa neden olabilir. Özellikle çocukların giyim ve yiyeceklerine dikkat edilmelidir. Bu dönemlerde bol bol sebze ve meyve tüketilmeli, C vitamini ağırlıklı meyve suları içilmelidir. C vitamini amacıyla hazır meyve suları tercih edilmemeli" dedi.

Mevsim değişikliği dönemlerinde enfeksiyon rahatsızlığı ile hastaneye başvuranların sayılarının arttığını da belirten Dr. Çoban, geçen aylarda gelen hasta sayılarının yüzde 15 ile 20 arasında arttığını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 15:35:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?