6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

"Uyuşturucunun alternatifi spordur"

Bingöl Valiliği ile Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Bingöl Güneşin Doğuşu Projesi' kapsamında gençlerin spora yönlendirilerek, uyuşturucu madde bağımlılığının önüne set çekmek için okullara spor malzemesi yardımı yapılıyor.

Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan ve MNG kargo ana sponsorluğunda yürütülen kampanya çerçevesinde temin edilen spor malzemelerinin ilköğretim ve liselere dağıtılarak öğrencilerin spora yönlendirilmesinin sağlandığının hedeflendiği belirtildi.

İlk spor malzemelerinin dağıtıldığı Turgut Özel İlköğretim Okulu'nda bir açıklama yapan Bingöl Emniyet Müdür Yardımcısı Şahin Kaplan, sporun gençleri uyuşturucudan uzaklaştıracağına inandıklarını ve bu amaçla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Uyuşturucunun Bingöl ve bölgenin ana sıkıntısı olduğunu ifade eden Kaplan, her kötülüğün başında bu maddenin olduğunu ve öğrencilerin bundan uzak durması gerektiğini söyledi. Kaplan, "Polis olarak asli görevimizi yerine getirirken toplum polisi olma anlamında da bazı faaliyetlerde bulunmak istedik. Özellikle Bingöl ve bölgenin ana sıkıntısı olan uyuşturucu kullanımı konusunda siz öğrenci çağındaki kardeşlerimizi bu belalardan kurtarmak için çıkar yollar aramaya başladık. Öğrencinin bir şeyle meşgul olması gerekiyor. Meşgul olmanız gereken unsur tabi ki öncelikle dersinizdir. Ama bunun yanında boş vakitlerinizde meşgul olmanız gereken ve yapabileceğiniz en güzel uğraş spordur. Bu amaçla sporda okullarımıza katkı olsun diye 'Bingöl Güneşin Doğuşu' projesi kapsamında 'Bingöl'e Bin El' kampanyası başlatarak bu aşamaya geldik. Bu malzemeleri Bingöl'deki bütün okullara dağıtmayı hedefliyoruz. Bugün buradan başladık. Ulu Önder Atatürk "Ben sporcunun zeki çevik aynı zamanda ahlaklısını seviyorum" diyor. İşte zeki, çevik unsurunu zaten sporla bulacaksınız, ama mutlaka bu ahlak konusu içerisinde uyuşturucuya gitmemeniz açısından inşallah spor bir araç olacaktır. İnşallah spor sizi o lanet şeyden uzak tutacaktır. Teşkilat olarak siz öğrencilerimizden tek isteğimiz derslerinize iyi çalışmanızdır. Spor kardeşliktir. Spor, insanı kötü alışkanlıklardan uzak tutar. Geleceğimiz olan öğrencilerimizin her türlü sorunuyla yakından ilgileniyoruz" dedi.

Uyuşturucunun alternatifinin spor ve sanat olduğunu belirten KOM Şube Müdürü Zafer Ercan ise yaptığı açıklamada kampanyaları kapsamında vatandaşlar tarafından gönderilen spor malzemelerini okullara dağıtmaya başladıklarını söyledi. Zafer Ercan, www.bingolebinel.com internet sitesi ve facebookta oluşturdukları 'Bingöl'e Bin El' sosyal dayanışma grubu sayesinde bugüne kadar 2 binin üzerinde futbol, voleybol topu ve değişik spor malzemesinin geldiğini ifade etti. Ercan, "Bingöllü gençlerimizi korumak amacıyla 'Bingöl Güneşin Doğuşu Projesi' başlattık. Tabi bu korumaktan kastımız zararlı alışkanlık ve madde bağımlılığın önüne geçebilmedir. Hepimiz biliyoruz ki madde bağımlısı cenderesine düşen çocuklarımızın oradan tekrar çıkarılması o kadar kolay değildir. Ama kolay olan onların hiçbir madde ile buluşmamasını sağlamaktır. Bunlarla ilgili alternatif oluşturmak çok önemlidir. Bilgileri vermek ve bunun yanında o bilgileri kullanımlarını sağlamak çok önemlidir. Uyuşturucunun ve diğer bağımlılık yapan maddelerin alternatifinin her zaman spor ve sanat olduğunu söyleriz. Tabi bunu söylerken çocuklar bize neyle spor yapabiliriz diyebilirler. Dolayısıyla biz de onların spor yapabilmeleri için Emniyet Müdürlüğü ve KOM olarak ihtiyaçlarını karşılamak, spor malzemeleri eksikliğini gidermek niyetinde olduğumuzu göstermek için çalışma başlattık. Bugüne kadar 2 binin üzerinde futbol topu, voleybol topu, forma ve ayakkabı geldi. Bunları okullarımıza dağıtmaya başladık. Bundan amacımız Bingöl'deki bütün okullarımızın spor malzemelerini eksiksiz olarak tamamlamaktır" dedi.

Kampanyaları çerçevesinde sloganlarının işe yaramasını çok istediklerini belirten KOM Şube Müdürü Zafer Ercan, sadece bir spor malzemesinin bir genci yanlış yola gitmekten kurtarabileceğini söyledi. Ercan, "Sloganımızın işe yaramasını çok istiyoruz ve diyoruz ki bir spor malzemesi bir gencin yanlış yola gitmesine engel olabilir. Eğer o spor ile uğraşır, meşgul olur ve sporun disiplinini hayatına yerleştirebilirse, ona davet edilecek kötü alışkanlıklar ve onu çekmeye çalışarak bağımlılık yapacak maddeler ile arasına set koyar. Bu bağlamda Bingöl Emniyet Müdürlüğü bu kampanyayı başlatarak çok sayıda malzemenin gelmesine sebep oldu. Kampanyamızda gelen bütün spor malzemeleri de ilköğretim ve liselerimize verilerek, spor malzemeleri eksikliğini gidermeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Amaçlarının kampanya kapsamında Bingöl'e 5 bin adet top ve spor malzemesi getirmek olduğunu belirten Zafer Ercan, bütün okulların spor malzeme eksikliğini gidermeyi düşündüklerini söyledi. Kampanya kapsamında gelen futbol, voleybol topları ve spor malzemeleri Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü'nde ayarladıktan sonra okullara dağıttıklarını ifade eden Ercan, gelen yardımları daha önce yakaladıkları uyuşturucu maddeyi sergilediklerin bölümde istiflediklerini kaydederek, "Buradan kastımız, artık uyuşturucu değil spor malzemesi ile uğraşıp gençlerimize destek olmak istememizdir" ifadelerini kullandı.

Gelen malzemelerin ilk dağıtımı Turgut Özel İlköğretim Okulu'nda düzenlenen bir törenle gerçekleşti. Turgut Özal İlköğretim Okulu Müdürü Orhan Seven ve beden eğitimi öğretmenlerine 40 adet futbol, voleybol ve basketbol topu, 12 takım forma, 16 çift spor ayakkabı ve 16 takım eşofman teslim edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 13:09:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?