6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

1 ayda kekemeliğe son

Dünya Konuşma Merkezi Bingöl Şube Müdürü Vahdettin Almaz, verdikleri eğitim sonucunda 1 ayda kekemeliği bitirdiklerini söyledi.


Kekemelik sorununu çözmek üzere Bulgaristan'da geliştirilen bir programı Türkiye'ye getirdiklerini belirten Vahdettin Almaz, bugüne kadar eğitime gelen öğrencilerinden ortalama yüzde 85 oranında başarı elde ettiklerini dile getirdi. Vahdettin Almaz, yapılan bilimsel incelemeler sonucunda bu hastalığa neden olan en büyük etkenin yüzde 95 oranı ile korku olduğunu söyledi. Hastalığın özellikle 7 yaş altı erkeklerde daha çok görüldüğünü vurgulayan Almaz, kızlarda ise daha az görüldüğünü açıkladı. Almaz, "Özellikle çocuklarımız korktukları bir şeyden veya çok fazla etkisinde kaldıkları bir rüyadan sonra kekeme kalabiliyor. Kekemelikle ilgili program Bulgaristan'da bulunmuştur. Bulgarca yazılan programı Bulgaristan asıllı olan İstanbul şube müdürümüz 2000 yılında Türkiye'ye getirdi. Program Türkçe'ye çevrildikten sonra Dünya Konuşma Merkezi olarak bunun patentini aldık. Bu program bilgisayar yazılımı üzerine geliştirilmiştir" dedi.


Kekemelik sorunu için başvuran öğrencilerin 1 aylık zaman zarfında bu sorunlarından kurtulduklarını belirten Vahdettin Almaz, bilgisayar üzerinden her gün 3 ayrı seans ile eğitim verdiklerini söyledi. Almaz, "Tamamen bilgisayar üzerinden verilen seanslarımız dinleme, sesli ve fısıltılı olmak üzere üç ana konudan oluşmaktadır. Her konunun içinde ayrı özellikler ve ayrı eğitimler yer alıyor. İlk 15 gün öğrenci kimse ile konuşmadan eğitimine devam ediyor. Daha sonra kitap okumalar başlıyor. Kitap okuma dışında muhabbet konuşma dediğimiz sistem başlıyor. Bu süreçte yüzde 60 ile yüzde 80 arasında bir başarı elde ediliyor. Bunun haricinde öğrencilerimiz akşamları bizim verdiğimiz program üzerinden günde bir veya iki saat çalışarak bunu daha erken atlatabilirler. Bingöl'de 10'ün üzerinde öğrenci eğittik ve bunlardan da çok iyi sonuçlar elde ettik. Bizim vereceğimiz başarı yüzde 60-80 arasındadır ama öğrencilerin özverileri ile katacakları başarı oranı yüzde 95 oranına kadar çıkabilir. Öğrenci azimle ve isteyerek yapmalı ki başarı artsın. Bu konuda küçük çocuklarda biraz daha sıkıntı yaşanıyor" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 16:02:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?