3
Mayıs
2024
Cuma
BİNGÖL

2 hastane ve 3 sağlık ocağı yapılacak

Bingöl'ün Karlıova ve Solhan ilçelerine 50 Yataklı Devlet Hastanesi, Arakonak Beldesi, Çavuşlar Köyü ile merkez Uydukent Mahallesi'ne de birer sağlık ocağı yapılacağı bildirildi. 

İl Sağlık Müdürü Dr. Köksal Hamzaoğlu, Sağlık Bakanlığı'nın 2006 yılı yatırım programında Bingöl'e yapılması düşünülen hastane ve sağlık ocaklarının proje ihalesinin Sağlık Bakanlığı tarafından yapıldığını kaydetti. Proje ihalesini alan firma yetkililerinin tahsis edilen alanlarda inceleme yaptığını, proje için çalışmaların 15 gün süreceğini söylen Dr. Hamzaoğlu, çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapım işi ihalelerinin yapılacağını ifade etti. Hamzaoğlu, "Yeni yapılacak hastaneler Avrupa Birliği (AB) kriterlerine göre yapılacak. 2 ilçedeki hastaneler artık ihtiyaca cevap vermiyor. İlçelerde yapılacak hastanelerde hasta odaları en fazla 2 kişilik olacak ve içerisinde lavabo, banyo ile diğer bölümler yer alacak. Arakonak Beldesi'ne ilçe tipi, merkez Çavuşlar Köyü'ne il tipi, Uydukent Mahallesi sağlık ocağıysa 24 saat esasına göre hizmet verecek bir bina olarak yapılacaktır" diye konuştu. 

Hamzaoğlu ayrıca, Adaklı İlçesi Hastanesi yapımının 2006 yılı yatırım programına dahil edilmeye çalışıldığını da ifade etti. 

Bu arada, Karlıova İlçesi'nde yapılacak hastane arazisinin bir hayırsever vatandaş tarafından hibe edildiği, Solhan İlçesi'nde yapılacak hastane için gerekli olan arazininse İlçe Gençlik
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2006 Perşembe 18:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şahip UZUNYAYLA IP: 88.246.104.xxx Tarih : 8.08.2006 19:30:12
çok güzel haberler bunlar,eğitim ve sağlık için böyle güzel haberleri duyduğum zaman içim bir hoş oluyor.Karlıovadaki hastahane için arazi hibe eden vatandaşdan Allah razı olsun kendisine teşekür ederiz.İnşallah kısa sürede hizmete girer,vatandaş da yararlanmaya başlar,temenim odurki kimse hastalanmasın.saygılarımla