6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

2 Mayıs olaylarının ardından

Bingöl'de 1 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremin ikinci günü çadır alınmadığı iddiasıyla çıkan olayda yaralanan polislere ödenen tazminatın eylemcilerden tahsil edilmesi için açılan davanın ilk duruşması yapıldı.


Edinilen bilgiye göre İçişleri Bakanlığı, 2 Mayıs eylemlerinde yaralanan Başkomiser Özkan Özdemir ile polis memurları Engin Taşkıran, Abdullah Kızılkaya, Hacı Akdoğan ve Ahmet Dokuz'a, ilgili kanun ve ilgili yönetmelik gereği toplam 16 bin 924 lira 32 kuruş tazminat ödedi. İçişleri Bakanlığı, polis memurlarına ödediği tazminatı tahsil edebilmek amacıyla Bingöl Asliye Hukuk Mahkemesi'ne; Hazine zararına sebebiyet verdiği öne sürülen Ömer V., Nevzat T., Abdurrahman P., Salih B., Hatip G., Remazan B.,
Abdurrahman Y., Burhan İ., Mehmet Zeki C. Süleyman T., Ramazan Ü., Mehmet Hanefi Ç., Veysi P., Ali B., Cengiz ve Mehmet K. olmak üzere toplam 16 eylemci hakkında dava açtı.


Yargılanmaya başlanan eylemciler haklarındaki suçlamaları kabul etmezken, duruşmanın ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi.
Bingöl'de 2 Mayıs tarihinde meydana gelen çadır olayının eylemcileri arasında ismi bulunan Mehmet K., bu suçlamayı kesinlikle kabul etmediğini söyleyerek, "Olayla hiçbir bağlantım yok. Olay esnasında valilik karşısında bulunan iş yerimdeydim. Bu suçlamayı da kabul etmiyor ve delil istiyorum. Olayda ismi geçen kişinin resmi bana ait değil. Yapılan keşif çalışmasında resmin bana ait olmadığı tespit edilmesine rağmen mahkemeye verildim. Esnaf olarak bir polise el kaldırmam mümkün değil.

Takdir mahkemenindir. Bunu kanıtlasınlar, suçlu kimse cezasını çeksin" dedi.
Bingöl'de 1 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen 177 kişi öldüğü, 520 kişinin de yaralandığı depremin ikinci gününde bazı kişiler çadır alamadıkları iddiasıyla valilik binası önünde eylem yapmıştı.
 

İha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 16:50:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?