6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

20 bin aileye kömür yardımı

Bingöl Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından kış öncesinde fakir ve yardıma muhtaç 20 bin aileye 10 bin ton kömür dağıtılacağı belirtildi.

SYDV tarafından her yıl düzenli olarak yoksul ailelere yapılan kömür yardımına bu yıl ilk olarak merkeze bağlı köylerden başlanacağı açıklandı. SYDV Müdürü Metin Bozkır, bu yıl içerisinde 20 bin aileye 10 bin ton kömür dağıtılacağını söyledi.

Bozkır, “Geçen yıl kömür kalitesinden çok şikayetler geliyordu. Bunlar göz önünde bulundurularak kaliteye dikkat edildi. Dağıtıma yaklaşık iki hafta sonra başlayacağız. Yağışları göz önünde bulundurarak dağıtıma köylerden başlayacağız. Kömürümüz tren yoluyla Genç ilçesine getirilecek, oradan da kamyonlarla köylere ve il merkezine dökülecektir. Aile başına ilk etapta 500 kilogram kömür dağıtılacaktır. Artma durumu yaşandığı zaman bizde dosyası olan yoksul ailelere dağıtılacak. Tabi böyle bir kesinlik söz konusu değil. Sadece ihtimal olarak değerlendirdiğimiz için böyle düşünüldü. Dağıtımlar düzenli olarak yapılacak. Şuan itibariyle ihale şartnamesi işlemleri devam ediyor. Kömür dağıtımı ihale edilecek. İşi alan firma dağıtımı gerçekleştirecek. İl merkezine sırasıyla mahallelere dağıtım yapılacak” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2009 Cumartesi 23:30:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?