6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

249 köy yolu kapandı

Bingöl'de akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle 249 köy yolu ulaşıma kapanırken, şehir merkezinde belediye tarafından oluşturulan ekipler kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Kar yağışı ile birlikte İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Köylere Hizmet Götürme Birimi tarafından oluşturulan 10 ekip ile ulaşıma kapanan köy yollarında çalışma başlatıldı. Belediye Başkanlığı ise şehir merkezinde sabahın erken saatlerinde oluşturduğu ekiplerle temizlik çalışmalarına başladı. Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Bukan, 4 greyder, 4 kepçe ve 5 kamyon ile 38 kişilik ekibin cadde ve sokaklarda biriken karı toplayarak şehir dışına taşıdıklarını söyledi. Bukan, "Sabah erken saatlerde ekiplerimizi görevlendirdik. Ekiplerimiz cadde ve sokaklarda biriken karı toplayarak kamyonlarla şehir dışına taşıyor. Bununla birlikte 40 kişilik ayrı ekip oluşturarak kaldırımlarda küreklerle kar temizleme çalışması yapıyoruz. Kaldırımları temizleyen ekiplerimiz vatandaşların rahat yürümesini sağlıyor" dedi. 

Bingöl Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre kar kalınlığının şehir merkezinde 14 santimetre olarak ölçülürken en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 5, en yüksek hava sıcaklığının ise 1 derece olduğu belirtildi. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri kar yağışının devam edeceğini açıkladı. 
Karayolları 84. Şube Şefliği'nden edinilen bilgiye göre, Bingöl-Elazığ, Bingöl-Diyarbakır, Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayolunun trafiğe açık olduğu belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 12:05:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?