6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

27 aileye büyükbaş desteği

FAKİR AİLELERE 57 ADET BÜYÜKBAŞ HAYVAN

Bingöl'ün Karlıova İlçe Kaymakamlığı, fakir ve yardıma muhtaç ailelerin gelirlerini arttırmak için yaptığı çalışmalar kapsamında 27 aileye 57 adet büyükbaş hayvan dağıttı.

Hayvancılık bölgesi olan Karlıova ilçesine atandığı günden itibaren 'Balık yedirmek yerine, tutmayı öğretmeyi' hedefleyen Kaymakam Eşref Yonsuz'un talimatları ile çalışmalarını sürdüren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından iki ayrı proje hazırlandı.

Hazırlanan projeler kapsamında fakir ailelerin kimseye muhtaç olmadan kendi gelirlerini sağlamak üzere alınan büyükbaş hayvanlar dağıtıldı. SYDV Genel Müdürlüğü desteği ile gelir getirici proje kapsamında 18 aileye 2'şer olmak üzere toplam 36 adet büyükbaş hayvan dağıtıldı. Gelir getirici proje kapsamında ailelere dağıtılan büyükbaş hayvanların 2 yıl ödemesiz ve 4 yıl geri ödemeli şeklinde taksitlendirildiği belirtildi. Ailelere dağıtılan 2 büyükbaş hayvan için 2 yıl sonra başlayacak olan ödemelerin 4 taksit halinde ve yıllık 975 lira olarak geri alınacağı belirtildi.

Öte yandan Kaymakamlık SYDV tarafından ilçe merkezi ve köylerde ikamet eden ve muhtaç durumda olan 9 aileye de 21 adet büyükbaş hayvan dağıtıldı. Kaymakamlık tarafından yapılan çalışmalar sonucunda hiçbir geliri olmayan ve muhtaç durumda olan 9 aile tespit edildi. Hayvanlara bakabilecek durumda olduğu tesit edilen bu ailelerin kimseye ihtiyaç duymadan geçimlerini sağlamak üzere SYDV katkılarıyla alınan 21 büyükbaş hayvan bugün dağıtıldı. Hayvan dağıtımına katılan Karlıova Kaymakamı Eşref Yonsuz, bu tür desteklerle ilçede bulunan fakir ve muhtaç ailelerin kendi kendilerine yetecek kadar gelirlerini sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Karlıova SYDV Müdürü Özgür Değirmenci ise her iki proje için toplam 202 bin 400 lira para harcadıklarını söyledi. Değirmenci, "SYDV Genel Müdürlüğü desteği ile 18 aileye alınan 36 büyükbaş hayvan 139 bin 400 lira ve vakfımızın katkıları ile geri ödemesiz olarak 9 fakir aileye dağıtılan 21 büyükbaş hayvan ise 63 bin lira olmak üzere toplam 202 bin 400 liraya alındı. Hayvanların alımı için ciddi bir çalışma yaptık. Aldığımız hayvanların her türlü kontrolünü yaptırdık. Yapılan incelemeler sonucunda en uygun fiyatın tespit edildiği Muş ilinden bu hayvanlar alınarak ilçemizde dağıtıldı. Bu dağıtımlardan amaç ailelerin başka hiçbir kurum veya kişiye muhtaç olmadan kendi kazandıkları ile hayatlarını devam ettirmesidir. İlçe kaymakamımız bu konuda bize her türlü desteği veriyor. Kaymakamımızın desteği ile proje ofisi oluşturuldu. Bu ofiste hazırlanan projelerle ilçe merkezi ve köylerimizde ikamet eden fakir ve yardıma muhtaç ailelere destek veriyoruz" dedi.

FAKİR AİLELERE 57 ADET BÜYÜKBAŞ HAYVAN
FAKİR AİLELERE 57 ADET BÜYÜKBAŞ HAYVAN
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 11:05:04
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 11:44:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?