6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

388 konut müjdesi

TOKİ BİNGÖL'E 388 KONUT YAPIYOR

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Milletvekili Yusuf Coşkun, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Bingöl'de yapılacak olan 388 konut ihalesinin yapıldığını söyledi.

Son dönemlerde Bingöl'de artarak devam eden konut sorununu çözmek için Ankara'da çalışma yürüttüklerini belirten Yusuf Coşkun, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ve Milletvekili Kazım Ataoğlu ile birlikte yaptıkları girişimlerin sonuç verdiğini belirtti.

Coşkun, TOKİ Başkanlığı ile yapılan görüşmelerin ardından 388 konut ihalesinin yapıldığını ve çalışmaların kısa sürede başlayacağını ifade etti. Coşkun, "Son dönemlerde Bingöl'de önem verdiğimiz konulardan biri de vatandaşın konut sıkıntısını gidermekti. Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ve milletvekili arkadaşım Kazım Ataoğlu ile birlikte yaptığımız girişimler sonucunda TOKİ tarafından konut yapılması kararlaştırılarak ihale edildi. Genç yolu İçmeler mevkiinde yapılacak olan 388 konut ihale edildi. İlk etapta 388 konut ile birlikte cami, alışveriş merkezi, ilköğretim okulu ve altyapı tamamlanacaktır. Daha sonra bölgedeki konut sayısı bin 500'e çıkarılacaktır. İhalesi yapılan 388 konut 85, 112 ve 132 metrekare olmak üzere 3 tip proje şeklinde yapılacaktır. Konut yapım çalışmaları tamamlandıktan sonra daire fiyatları belirlenecek ve vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olacaktır. Bu çalışma ile birlikte ilimizde yaşanılan konut sorunu bir nebze de olsa çözüme kavuşacaktır" dedi.

Konutların ortalama yapım süresinin 2 yıl olduğunu belirten Yusuf Coşkun, ödemelerin hak sahiplerinden taksitle alınacağını dile getirdi.

TOKİ BİNGÖL'E 388 KONUT YAPIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 17:53:01
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 17:56:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?